19 Mayıs 2024 Pazar

Girê Spî'de patlama: 10 kişi yaşamını yitirdi

Girê Spî'de bombalı aracın infilak etmesi sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi. DSG Sözcüsü Mustafa Bali, patlamalarla Kürtlerin yerinden edilmeye çalışıldığnı söyledi.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik 9 Ekim'de başlattığı işgal saldırıları sürüyor. Kuzey ve Doğu Suriye'nin Girê Spî kentinde bombalı araç infilak etti. Bombalı saldırıda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, yaşanan patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Patlamadan Türkiye'nin sorumlu olduğunu belirten Bali, "Kürtler yerinden edilmek isteniyor" dedi.

Sivil bölgelerde rastgele patlamaların planlı bir şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizen Bali, "Kürtlerin çoğunluğunu sürgün ettikten, Tel Abyad'daki Kürt bölgesinde hemen hemen tüm dükkan ve evleri yağmaladıktan sonra, Türkiye destekli para askerler (Suriye Milli Ordusu) sivil alanlardaki rastgele patlamalarla şimdi de kalan Kürt nüfusunu yurtlarından çıkarmayı deniyor" diye belirtti.