19 Nisan 2024 Cuma

Genç Komünistler İvana Hoffmann'ı mezarı başında andı

Almanya'nın Duisburg kentinde Til Temir'de ölümsüzleşen MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann ve 2. Dünya Savaşında esir düşüp ölümsüzleşen kızıl ordu savaşçılarının mezarları ziyaret edildi.
"Kasım Şehitler Ayı" kapsamında Almanya'nın Duisburg kentinde Til Temir'de şehit düşen MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) ve 2. Dünya Savaşında esir düşüp ölümsüzleşen kızıl ordu savaşçılarının mezarları ziyaret edildi.
 
Genç Komünistlerin örgütlediği anmada Erdal Balcı'dan Şevin Söğüt'e, Şengül Boran'dan Ahmet Metin Koyuncu'ya kadar kavgada ölümsüzleşen sayısız komünistin yaşamlarından öğrenmenin yarını kazanmanın bir aracı olduğu belirtildi.
 
Genç Komünistler adına yapılan konuşmada, kızıl ordu geleneğinin bugün İvana ve ölümsüzler partisinde yaşadığı belirtti. Konuşmada, "Onlar gibi olmayı hedeflemeliyiz. Onlar gibi gülmeyi, onlar gibi yaşamayı, onlar gibi mutluluk hakkımızı geri almayı hedeflemeliyiz. Kasım ayı en çokta biz genç komünistler için bir değişim ve dönüşüm ayıdır" denildi.
 
Konuşmanın devamında "Bir devrim kuşağının parçasıyız. Bir zaferler kuşağı olduğumuz gibi, bir feda kuşağıyiz da. Kızılordu kahramanlarına ve İvana'ya sözümüzdür. Onların izinde faşizmi ve sömürgeciliği yeneceğiz, Roza'nın yarım kalan eylemini gerçekleştireceğiz" diye belirtildi.
 
Anma, katılımcıların duygularını ve ölümsüzler ile ilgili anılarını paylaşmaları ile sonlandı.