4 Mayıs 2024 Cumartesi

Fikriye Özbek duruşması: Ölen Hakan Özbek'in elinde atış artıkları var

Adana'da eşini öldürdüğü iddiası ile tutuklanan Fikriye Özbek ilk kez hakim karşısına çıktı. Polis tarafından hazırlanan raporda, ölen Hakan Özbek'in her iki elinde atış artıkları bulunduğu belirtildi. Fikriye Özbek'in silahı kullanmadığının kesinleşmesi için bilirkişi raporu istendi.

Adana'da 3 Eylül'de şiddet gördüğü eşi Hakan Özbek'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Fikriye Özbek'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. 

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Özbek, tutuklu olduğu Tarsus Kadın Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı. Duruşmayı, Özbek'in ailesi ve Adana Kadın Platformu üyeleri takip etti.  da hazır bulundu.

ÖZBEK: KENDİ KENDİSİNİ VURDU
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan Özbek, o gün yaşananları şöyle anlattı: "Gece beni yatağımdan kaldırıp, tüfeği bana doğrultarak ‘seni vurup sakat bırakacağım' dedi. Daha sonra tüfeği bana verdi ve kafasına dayadı. Bana ‘vur' dedi. Daha sonra ben geri çekildim. Beni köşeye sıkıştırıp kendi karşısında durdurdu ve elime tüfeği verdi. Tüfeğin ucunu kendi göğsüne doğru dayadı. Tüfeğin ucuna doğru birkaç defa vurdu. En son tüfek patladı ve kendisi yere düştü. Ben olayın şoku ile 155'i aradım. Ve komşuma haber verdim. Kesinlikle eşimi bilerek ve isteyerek öldürmedim. Her şey bir anda gerçekleşti."

Tanık olarak dinlenen Özbek'in oğlu H.Ö. de babasının kendi kendisini vurduğunu ifade etti.

Hakan Özbek'in babası da Fikriye Özbek'ten şikayetçi olmadığını beyan etti.

SVAP RAPORU OKUNDU
Kriminal Polis Laboratuvarı'nın hazırladığı raporda Özbek'in sadece sol elinin avuç içinde ve elinin üstünde svap atış artıkları olduğu, Hakan Özbek'in ise her iki elinde de atış artıkları bulunduğu belirtildi.

Özbek'in avukatları, kullanılan silahın iki elde kullanılarak atış yapılabilen bir tüfek olması nedeniyle Özbek'in sadece sol elinde atış izlerine rastlanmasının sağ elinin tüfekten uzak olduğu anlamına geldiğini belirtti. Avukatlar, raporla birlikte Özbek'in silahı kullanmdığı şüphesinden uzaklaşıldığını belirterek, bunun kesinleşmesi için bilirkişi raporunun alınmasını talep etti. Mahkeme bilirkişi talebini kabul etti.

Özbek'in tutukluluk haline karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 22 Ocak'a erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA 
Adana Kadın Platformu, duruşmanın ardından açıklama yaptı. Adana Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Avukat Sevil Aracı Bek, yaşanan olayda sorumluluğun Özbek'e değil, ölen Hakan Özbek'e ait olduğunu söyledi. Polis Kriminal Laboratuvarı'nın svap raporuna değinen Bek, "Tüfek üzerinde yapılacak inceleme raporunu da incelenmesi sonucu Fikriye'nin suçsuzluğunun ispatlanacağını düşünüyoruz” dedi.