19 Mayıs 2024 Pazar

Eyn Îsa'ya yönelik saldırı kırıldı, çok sayıda çete öldürüldü

Türkiye ve desteklediği çeteler, Eyn Îsa'ya yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. DSG savaşçıları, gece saatlerine kadar devam eden saldırıları kırdı, çok sayıda çete öldürüldü.

Türkiye ve desteklediği çeteler, dün sabah saatlerinde Eyn Îsa ilçesi ve çevresindeki M-4 yolunu ele geçirmeyi hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar IŞİD çeteleri ve ailelerinin tutulduğu Eyn Îsa kampı etrafında yoğunlaştı. Çeteler bölgeye panzer ve tanklar konumlandırdı.

Seyda, Mueleq ve Wasta köylerinde de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Xalidiyê köyü yoğun şekilde bombalandı.

Çeteler, Eyn Îsa'nın Şerkirat köyünde Suriye ordusuna ait noktalar ile sivil yerleşim alanlarını bombaladı. Köy çevresinde yaşanan çatışmalar esnasında çetelere ait bir panzer imha edildi, çok sayıda çete öldürüldü.

DSG savaşçılarının güçlü direnişiyle karşılaşan Türkiye ve desteklediği çeteler, Eyn Îsa'nın Muelega ve Wasta köylerinden çekilmek zorunda kaldı. Türkiye'ye ait SİHA'lar Eyn Îsa kampı ve çevresindeki köyleri bombaladı.

MSD: EYN ÎSA'YA SALDIRI TÜRKİYE'NİN DEVAM EDECEĞİNİN GÖSTERGESİ
Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Eyn Îsa'ya yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin işgal saldırılarının durduğu yönündeki mesajlarının hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye ve desteklediği çetelerinin M-4 uluslararası karayolunu ele geçirmek amacıyla kapsamlı saldırılarda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Türk devleti, tüm dünyayı kandırmaya dönük açıklamalarının ardından saldırılarda bulunuyor. Gerçekle hiçbir alakası bulunmayan bahanelerle gerçekleştirilen saldırılar ile Suriye'nin bir kısmını işgal ederek topraklarına katmayı amaçlamaktadır. Bu durum ülkenin siyasi ve toplumsal geleceğini tehlikeye atmaktadır. Türkiye'nin bu pratikleri tehlikelidir. Rusya, ABD ve uluslararası güçler, tüm dünyayı etkileyebilecek bu saldırıları durdurmanın sorumlusudur."

MSD, Suriyeli güçlere işgale karşı birlik olma, uluslararası kamuoyuna da işgal saldırılarına karşı durdurulması için baskı uygulama çağrısı yaptı.