16 Mayıs 2024 Perşembe

Everest Yayınları: Kadının beyanı esastır

Everest Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Özen, yazarları Hasan Ali Toptaş'ın kadınları taciz ettiğine yönelik açıklamalara ilişkin, "Bana göre kadınların beyanı, mağdurun sesinin duyulması, tacizin, baskının açığa çıkması, konuşulması, sorgulanması için esastır" dedi.

Everest Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Saadet Özen, yazarları Hasan Ali Toptaş'ın 20'ye yakın kadını taciz etmesine ilişkin açıklamalarına dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Özen'in paylaşımı şöyle: "Bana göre kadınların beyanı, mağdurun sesinin duyulması, tacizin, baskının açığa çıkması, konuşulması, sorgulanması için esastır. Her kim söz konusu olursa olsun bu kural değişmez. Mağdurun sesinin duyulabilmesi kadınlara açılan alanın büyümesiyle de ilgili. Böylesi bir konuda yargı merci ben değilim. Ancak bulunduğum her yerde, bu söylediklerime göre davranmayı bir görev sayıyorum. Yayınevinde ben bulunduğum müddetçe bu böyle olacak."

Sosyal medyada bir kadının yazar Hasan Ali Toptaş'la ilgili attığı bir tweet sonrası kadınlar Toptaş'ın kendilerine yönelik taciz ve cinsel saldırıları anlattı.

Kadınların açıklamaları, edebiyat dünyasında "Me too" hareketine dönüştü.