26 Nisan 2024 Cuma

ETHA muhabiri Meşale Tolu'ya 'An'ın Kadını' ödülü

ETHA muhabiri Meşale Tolu'ya Emotion dergisi "An'ın Kadını" ödülü verildi.
Almanya'da yayınlanan kadın dergisi Emotion bu yıl 7. kez düzenlenen ödül töreninde farklı kategorilerde aday gösterilen kadınlara ödüllerini verdi.
 
Dergi okurları tarafından aday gösterilen kadınlar "Sosyal değerler", "Lider kadınlar" , "İş kadını/Girişimci" ve "Zamanın/ Anın kadını" kategorilerinde ödüller verildi.
 
Ödül töreni dün akşam Hamburg Curio-Haus'da gerçekleştirildi. ETHA muhabiri ve çevirmen Meşale Tolu, "An'ın Kadını" kategorisinde "Emotion Award 2018" ödülüne okurlar ve jüri tarafından en çok oyu alarak birinci seçildi. Ödül Frankfurter Rundschau muhabiri Anja Reschke tarafından Meşale Tolu‘ya taktim edilmek üzere ailesi adına katılan Gülay Tolu'ya teslim edildi.
 
Anja Reschke, "Meşale Tolu tehdit edilebilir, tutsak edilebilir, özgürlüğü kısıtlanabilir, ama asla cesaretinden ödün vermeyen bir kadın" dedi. Meşale Tolu ise ödül törenine yolladığı mesajda "Tutuklu olduğum 8 ay boyunca en büyük desteği kadınlardan aldım. Bugün yine kadın dergisi Emotion tarafından dayanışmanın en güzel örneğini yaşamış oldum, bundan dolayı sizlere teşekkür ederim" dedi. Dayanışmanın önemini vurgulayan Tolu,"Kadınlar herşeyi aşabilir, yeterki onlara desteğimizi gösterelim" diye belirtti.
 
Ödül törenine katılan ve "Yaşam eseri" kategorisinde özel ödül alan ünlü Alman film yapımcısı Regina Ziegler ve yine tanınan kadın televizyon moderatörü Bärbel Schäfer, Meşale Tolu'ya dayanışma mesajlarını ileterek biran önce yurtdışı yasağının kaldırılarak aralarında görmek istediklerini bellirttiler.