17 Nisan 2024 Çarşamba

ESP: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Ezilenlerin Sosyalist Partisi, "Yaşamın her alanında, fabrikalarda, kampüslerde, ev içinde, sokaklarda ve meydanlarda hayatı durduran kadınların kadın grevini selamlıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Kadınlar on yıllardır erkek egemen kapitalist sisteme karşı eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini yükseltiyor. 8 Mart 1957 yılında New York'lu kadın tekstil işçilerinin ektiği tohum işçi sınıfı ve ezilenlerin her mücadelesinde filiz vermeye devam ediyor. Ezilenlerin her kesiminden kadınlar tacize, tecavüze, kadına yönelik şiddete karşı yaşamın her alanında isyana duruyor. Ev içine hapsedilmek istenen kadınlar Şili'den Sudan'a, Türkiye'den Rojava'ya sokakları ve meydanları zapt ederek erkek egemen sisteme isyan ediyor" denildi.

AKP ve Saray iktidarı kadınların isyanında kendi sonunu gördüğü vurgulanan açıklamada, "Bu nedenle her fırsatta kadınlara ve kadın hareketine saldırıyor. Devlet-Yargı-Erkek eliyle kadınlar yaşamın dışına itilip dört duvar arasına sıkıştırılmak isteniyor. Korkuları büyük, korkularında haklılar. Çünkü kadınlar tüm yasaklara, tacize, tecavüze, şiddete ve cinayetlere 'Artık Yeter, İsyandayız' diyor" diye kaydedildi.

Dünyanın dört bir yanında yükselen kadın grevine Türkiye-Kürdistan'dan da ses verdiklerini belirten ESP, "8 Mart'ta 'Sen Durursan Hayat Durur, 8 Mart'ta Hayatı Durdur' diyoruz. Yaşamın her alanında, fabrikalarda, kampüslerde, ev içinde, sokaklarda ve meydanlarda hayatı durduran kadınların kadın grevini selamlıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" denildi.