3 Mayıs 2024 Cuma

'Erkek yargının da, erkek egemen sistemin de peşindeyiz'

Adana Kadın Platformu, cezasız bırakılan her suçun, istismarı meşru kıldığını, suçluları cesaretlendirdiğini belirtti, "Cinsel istismar failleri derhal yakalanarak tutuklanmalıdır. Gerçek adalet sağlanana ve sanıklar gereken cezayı alana kadar bu davaların da, erkek yargının da, erkek egemen sistemin de peşinde olacağız" dedi.
Adana Kadın Platformu, İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismarı protesto etti, yetkilileri göreve çağırdı.
 
Çocuk istismarı ve ihmalin dünyada milyonlarca çocuğu ve aileleri etkileyen önemli bir toplumsal sorun olduğu kaydedilen açıklamada, Türkiye’de her geçen gün yeni bir istismar olayının yaşandığı belirtildi. 
 
Kanarya Mahallesi’nde yaşanan istismar olayının ardından yetkililerin yaptığı açıklama ve gizlilik kararı alınmasına tepki gösteren kadınlar, "Gizlilik kararları çocuğun üstün yararına kullanılmasından daha çok kamuoyu tepkisini azaltmak, basının takibini zorlaştırmak, faillerin yargılanıp yargılanmadığını, yargı sürecinin nasıl geçtiğini kamuoyunun bilmesini önlemek, yalnızca faillerin değil devletin sorumluluğu olduğu gerçeğinin üstünü örtmek için kullanıldığını da pek çok örnekten ne yazık ki biliyoruz" dedi.
 
"Bu münferit bir olay değil. Artık bu haberler canımızı çok acıtmaktadır" diyen kadınlar, yetkililerin failleri cezalandırmak yerine bu duruma tepki gösteren kadınları gözaltına almasını ve hedef göstermesini kınadı.
 
Bugün, Tarsus’ta 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden cami imamının yargılandığı davanın görüleceğini hatırlatan kadınlar, çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı tüm kadınları "mağdurlar" ile dayanışmaya ve bu olayların peşini bırakmamaya çağırdı.
 
Adil olmayan yargı sisteminin, cezasızlığın, iyi hal indirimlerinni yeni suçlara teşvik ettiğine dikkat çeken kadınlar, "Cezasız bırakılan her suç, istismarı meşru kılmakta, suçluları cesaretlendirmektedir. Cinsel istismar failleri derhal yakalanarak tutuklanmalıdır. Gerçek adalet sağlanana ve sanıklar gereken cezayı alana kadar bu davaların da, erkek yargının da, erkek egemen sistemin de peşinde olacağız" dedi.