5 Mayıs 2024 Pazar

Engelli kadını taciz eden Kamuran Şahin'in yargılandığı dava başlıyor

Özel Ulus Bakımevi'nde yüzde 85 engelli S.A.'yı taciz eden personel Kamuran Şahin'in yargılandığı dava yarın başlıyor. Avukat Mantar, uzunca bir süre sesini duyurmaya çalışan S.A.'nın en çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti ve çağrı yaptı.

Özel Ulus Bakımevi'nde yüzde 85 engelli S.A.'yı taciz eden personel Kamuran Şahin'in yargılandığı davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Kamuran Şahin, bakımevinde kalan S.A.'yı 5 Kasım'da taciz etmişti. Kurum yetkilileri olayın üzerine kapatmaya çalışarak, S.A.'yı, "konuşursan başına iş gelir" diyerek tehdit etmişti. Kamuran Şahin, çalışmaya devam etmişti.

Sessiz kalmayı reddeden S.A., baskıya rağmen şikayetini geri çekmemiş ve Kamuran Şahin'in tutuklanmasını sağlamıştı.

İLK DURUŞMA YARIN
Genç kadına tacizde bulunan Kamuran Şahin, 4 Aralık (yarın) Cuma günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma, Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

S.A.'nın avukatı Aydın Mantar, duruşma öncesinde ETHA'ya konuştu. Mantar, "Yüzde 85 engelli ve kimsesiz olan müvekkilin kaldığı bakımevinde, bir çalışan tarafında uğradığı cinsel taciz dosyasının duruşması yarın görülecek. Bu dosya ilk değil, son da olmayacak. Ne S.A.'nın ne kadınların ne de engelli bireylerin mağdur edildiği ilk dosya. Ancak bizler cezasızlık ve her geçen gün toplumda tepeden tırnağa yaygınlaşan erkek egemen anlayış sebebiyle artan istismara ve cinsel suçlara karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz. En çok da sesini duyuramayanlar için" dedi.

'S.A.'NIN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR'
S.A.'nın da uzunca bir dönem sesini duyuramadığının altını çizen Mantar, ancak bugün mağdur edildiği tüm olaylar içih hukuki olarak, suçlu veya suçluların cezalandırılması için mücadele ettiğini kaydetti. S.A.'nın şu an en çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Avukat Mantar, ekledi: "Müvekkil S.A.'nın, cinsel tacize maruz kalan tüm kadınlar ve özellikle korunmaya ihtiyacı olan hassas gruplar adına yürüttüğü bu onurlu mücadelede desteğinize ihtiyacı var."