3 Mayıs 2024 Cuma

Eğitim-Sen'den taciz ve mobbinge uğrayan üyelerine destek

Maruz kaldığı cinsel taciz ve mobbinge dair şikayette bulunup görev yeri değiştirilerek hakkında soruşturma başlatılan Sezen Kadıoğlu'na destek veren Eğitim-Senli kadınlar, soruşturmanın kapatılmasını istedi.

Eğitim-Sen Adana Şubesi, Seyhan Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda çalışan üyeleri Sezen Kadıoğlu'na yönelik mobbing ve baskılara ilişkin sendika binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Buket Altınok, Kadıoğlu'nun 9 Ekim 2019'da okul müdürü Oğuzhan Kibar ve Müdür yardımcısı Murat Tekkollu hakkında mobbing ve cinsel taciz suçlamasıyla Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulunduğunu söyledi. Altınok, şikayet üzerine soruşturma açıldığını ve 2 servis görevlisi kadın daha CİMER yoluyla cinsel tacizden suçlamasıyla şikâyetçi olduğunu ifade etti. Altınok, "Soruşturma sırasında soruşturmanın sağlıklı yürümesi açısından iki idarecinin görev yerleri değiştirilmeliydi. Çünkü delilleri karartacak, saklayacak görev ve mevkide bulunmaktalar. Ne yazık ki Sezen Kadıoğlu'nun görev yerini değiştirmek yeterli bulunmuştur. Müdür Oğuzhan Kibardan şikâyetçi olan iki kadın çalışan da görevlerini bırakmışlardır. Üç kadının birbirinden habersiz aynı kişiden, aynı suçlamayla şikâyetçi olması olayın gerçek olduğunun başka bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

'SORUŞTURMA KAPATILSIN'
Altınok, devamla şunları söyledi: "Kadının beyanının esas olması ilkesinden yola çıkarak üyemiz Sezen Kadıoğlu'nun bu beyanının soruşturmaya esas teşkil etmesini istiyoruz. Aynı zamanda ispat yükünün karşı tarafa yüklenmesi babında sorumluluğun Oğuzhan Kibar ve Murat Tekkollu'da olması gerektiğini biliyoruz. Üyemiz Sezen Kadıoğlu'nun, okul müdürü Oğuzhan Kibar ve müdür yardımcısı Murat Tekkollu ile ilgili beyanını sendika olarak esas alıyoruz. Biz Eğitim-Sen Adana Şube yürütme kurulu olarak Sezen Kadıoğlu hakkında yürütülen soruşturmanın kapatılmasını talep ediyor ve karşı taraf için cezai sorumluluk gerektiren bu isnattın takipçisi olduğumuzu ve meslektaşımızla dayanışma halinde olduğumuzu beyan ediyoruz."