19 Mayıs 2024 Pazar

Efrîn Kurtuluş Güçleri'nden açıklama

Efrîn Kurtuluş Güçleri, düzenledikleri eylemlerde Türk ordusuna ait tank ve üs imha ettiklerini ve 6 çetecinin öldürüldüğünü bildirdi.
Efrîn Kurtuluş Güçleri, çetelere yönelik eylemlerine devam ediyor. Arapça, Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, 19 Nisan'da Efrîn’in Şera ve Şêrawa ilçelerinin yanı sıra Ezaz kırsalında Türk ordusu ve çetelere yönelik eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Eylemlerde 6 askerin yaşamını yitirdiğinin ve çok sayıda askerin ise yaralandığının belirtildiği açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: 
 
"Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyü civarında bulunan işgalci Türk ordusuna ait bir üs bölgesi 19 Nisan tarihinde savaşçılarımız tarafından iki koldan hedef alınmış, bölgede yaşanan yoğun çatışmalar sonucu öldürülen askerlerin sayısı netleştirilememiştir. Çatışmalar esnasında müdahalede bulunmak isteyen bir tank da savaşçılarımız tarafından hedef alınarak içerisindeki askerler ile beraber imha edilmiştir. Olay yerine ağır silahlarla müdahalede bulunmak isteyen bir başka üs de hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalar sonucu en az 4 asker öldürülmüş, 3 asker yaralanmıştır."
 
'6 ÇETECİ ÖLDÜRÜLDÜ'
 
Açıklamada, Meryemîn köyünde Türk ordusuna ait topçu birliğinin konuşlandığı noktaya eş zamanlı eylem gerçekleştirildiği ve üssün imha edildiğini belirtildi. Efrîn Kurtuluş Güçleri, Ezaz’ın Vilad Qadi köyünde 2 askerin yaşamını yitirdiği, 4 askerinde yaralandığını açıkladı.
 
"’Efrîn'in Şêrawa ilçesinin Kîmarê köyünde geçiş güzergahını kesmek amacıyla duvar inşa eden teröristler savaşçılarımız tarafından ağır silahlarla hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen eylemin sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler elde edilememiştir" denilen açıklamada, 1 tank ve 2 üs noktasının imha edildiğini, 6 çetecinin öldürüldüğünü ve 7'sinin ise yaralandığı bilgisini paylaştı.