26 Nisan 2024 Cuma

Ebru Erdem davası: Gerçek adalet için davanın takipçisiyiz

Ebru Erdem'i uyuşturucu verip, tecavüz girişiminde bulunan ardından da 9. kattan atarak katleden Serdar Taş'ın yargılandığı dava başladı. Üniversiteli kadınlar Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaparak, gerçek adaletin sağlanması için davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Sanık Taş'ın susma hakkını kullandığı duruşma, Kasım ayına ertelendi.

Serdar Taş'ın uyuşturucu vererek tecavüz girişiminde bulunduğu ardından 9. kattan atarak katledilen 17 yaşındaki Ebru Erdem'in davası, Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Üniversiteli Genç kadınlar adliye önünde açıklama yaparak, Ebru ve katledilen tüm genç kadınlar için adalet talebinde bulundu. 

Adliye önünde yapılan eylemde, "Ebru için adalet istiyoruz", "Katledilen kadınlar isyanımızdır" sloganları atıldı. 

Açıklama yapan Lizge Biter, 20 Mart 2019'da Serdar Taş'ın uyuşturucu vererek, tecavüz girişiminde bulunduğu Ebru Erdem'i 9. kattan atarak katlettiğini hatırlattı.

Taş hakkında, uyuşturucu, alıkoyma, kasten çocuk öldürme, çocuğa yönelik nitelikli cinsel saldırı suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 23.5 yıl hapis istendiğini kaydetti. 

Kadınlar olarak Ebru'nun davasının gerçek adalet ile sonuçlanması için sonuna kadar takip edeceklerini vurgulayan Biter, "Şule Çet cinayetinin üstünü 'intihar' diye kapatmaya çalışanları tanıyoruz. Ebru için de aynısının yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Ebru'nun ölümüne ilişkin nitelikli bir araştırma yapılarak tüm detayların ortaya çıkarılmasını istediklerini söyleyen Biter, şunları söyledi: "Erkek adaletinizi, her gün dışarı salınan tacizcilerden, tecavüzcülerden, kadın katillerine verdiğiniz iyi hal indirimlerinden, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmanızdan biliyoruz. İzin vermeyeceğiz. Şule'den Ebru'ya erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz."

Kadınlar açıklamanın ardından davayı takip etmek için adliyeye geçti. 

DURUŞMA KASIM AYINA ERTELENDİ
20 Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülen duruşmaya tutuklu sanık Serdar Taş ile tutuksuz sanık Kemal Sönmez katıldı. 

Avukatını yeni tuttuğunu belirten katil Serdar Taş, savunma için süre talebinde bulundu. 

Diğer sanık Sönmez ise daha önce verdiği ifadeyi tekrarlayarak, "Ebru'yu tanımıyorum. Serdar benim arkadaşım olur. Evi bir kaç gün önce tutmuştum ve olaydan bir kaç saat önce anahtarı Serdar abiye vermiştim. Yanında kiminle geleceği konusunda bana bilgi vermedi" dedi. 

Ebru Erdem'in avukatları, sanık Kemal Sönmez ve tanıklık yapan Azad Konak hakkında uyuşturucu satmak ve başkaca suçlardan kayıtlar bulunduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Avukatlar ayrıca Kemal Sönmez'in olay günü yanında olan kız arkadaşının da tanık olarak dinlenmesini istedi.

Katil Serdar Taş'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkardı.

Duruşma 25 Kasım 2020'ye ertelendi.