26 Nisan 2024 Cuma

Duygu Delen 4. kattan düştü: Cinayet şüphesi araştırılıyor

Antep'te ünlü bir iş insanının oğlu olan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden düştüğü iddia edilen Duygu Delen yaşamını yitirdi. Mehmet K., gözaltına alındı. Soruşturmada cinayet şüphesi üzerinde duruluyor.

Antep'de dün akşam Batıkent Mahallesi'ndeki 5 katlı bir apartmanın 4. katındaki bir dairenin penceresinden düştüğü iddia edilen Duygu Delen yaşamını yitirdi.

Kanlar içinde kalan genç kadını gören mahalleli, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde yaşamını yitirdiği belirlenen genç kadının, 17 yaşındaki Duygu Delen olduğu tespit edildi.Delen'in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Delin'in düştüğü iddia edilen dairenin, ünlü bir iş insanının oğlu olan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'a ait olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Mehmet Kaplan, gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatıldı. Soruşturmada Delin'in öldürülme şüphesi üzerinde durulduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: DUYGU İÇİN ADALET
Duygu'nun yaşamını yitirdiği haberinin ardından sosyal medya ayağa kalktı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı "Duygu için adalet" sloganıyla paylaşım yaptı.

BARO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Gaziantep Barosu Başkan Bektaş Şarklı da sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklama yaptı. Şarklı, "Gaziantep Barosu Başkanı olarak dosyayı ve hukuki sureci titizlikle takip edecegimizden kimsenin şüphesi olmasın. Dosyayı takip konusunda 3 avukat arkadaşımız görevlendirilmiştir. Kamuyonun bilgisine sunulur. Ayrıca dosya Kadın Hakları Komisyonumuz tarafından da takip edilecektir" dedi.

TRAFİKTE BİRİNE ÇARPARAK ÖLDÜRMÜŞ
Gözaltındaki Mehmet Kaplan, 2019 yılında ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı araçla yaya geçidinde yürüyen 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay'a çarparak ölümüne neden olduğu ortaya çıktı.

Kaplan'ın, işlediği cinayet nedeniyle çıkarıldığı mahkeme tarafından, adli kontrol ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. 

ŞULE ÇET'İN KATLİAMINI HATIRLATTI
Duygu Delen'in yaşamını yitirdiği olay, Şule Çet'in katledilmesini hatırlattı. 23 yaşındaki Şule Çet'in 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara Çankaya'daki Yelken Plaza'nın 20'nci katından atlayarak intihar ettiği ileri sürülmüş, ancak otopsi raporunda tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü tespit edildi.