26 Nisan 2024 Cuma

Dünya kadınları şiddete karşı sosyal medyada buluşuyor

Dünya genelinde can alan pandemi ile birlikte kadına yönelik her türlü şiddet arttı. Dünyanın dört bir yanından kadınlar, 28 Mayıs'ta şiddete karşı #AllWomenProtestViolence hasthagi ile sosyal medyada ses çıkaracak.

Dünyanın dört bir yanından kadınlar, 28 Mayıs'ta, sosyal medyada şiddete, şiddeti önlemek yerine kadınları hedef gösterenlere, pandemiyi kadın, LGBTİ+ ve çocukların haklarına müdahale için fırsata çevirenlere karşı ses çıkaracak.

Sosyal medya eylemi saat 13.00'da #AllWomenProtestViolence etiketi ile gerçekleştirilecek. 

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün de içinde yer alacağı eylem için yapılan çağrıda şunlar kaydedildi:
"Covid-19 pandemisi bütün dünyayı kasıp kavuruyorken ve yandan da iktidarlar 'yeni normal' tartışmaları yapıyor. Dünyanın her yerinde kadın ve LGBTİ+'lar olarak patriyarkaya ve koronvirüs kapsamında hayatlarımızda artan şiddete karşı birlikte harekete geçelim istiyoruz. Pandemi öncesinde olduğu gibi, pandemi günlerinde de, 'yeni normal' de şiddete karşı birlikte olduğumuzu söylemeye var mısınız?

"Eğer siz de bu çağrıya katımak isterseniz, kendi bulunduğunuz koşullar içerisinde sorunlarınızı, taleplerizi tweet atabilirsiniz. Video ve/veya fotoğraf çekerek mesajlarınızı #AllWomenProtestViolence hasthagi ile iletebilirsiniz. Ulusal ve uluslararası düzeyde tüm kadınlara ve kadın/feminist örgütlere iletebilirsiniz."