25 Nisan 2024 Perşembe

DTSO Kadın Meclisi 11 Nisan'da seçime gidecek

DTSO Kadın Meclisi, 11 Nisan'da yapacakları seçimin başvuru koşulları ve nasıl başvurulacağını açıkladı. Başvuracak adayların 29 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, binalarında düzenleyecekleri seçimler üzerine basın toplantısı düzenledi.
 
Yapılan açıklamada, seçimlerin 11 Nisan 2019 tarihinde DTSO binasında yapılacağı aktarıldı, "Kadın meclisi seçimlerinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı işletmelerden şirket yetkilisi olan kadınlar imza sirküleri ve/veya yetki belgesi ile oy kullanabilecekler. Düzenlenecek olan Kadın Meclisi seçiminde 48 kişi seçilecek" bilgileri verildi.
 
Kadın Meclisi'ne aday olacak kişiler 29 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Kadın Meclisi seçim çalışması için kadın yetkililerin yer aldığı üye listesi odamızca hazırlanmıştır. Seçim listesi Odamız Kadın Meclisi'nden sorumlu personeller tarafından birebir başvuru yapılarak temin edilebilecektir. Kadın Meclisi seçim listesi DTSO'ya kayıtlı kadın şirket yetkililerinin bulunduğu işletmelerin listesinden oluşmaktadır. 28 Mart 2019 tarihine kadar şirket yetkilisi unvanı kazanan kadınlar Kadın Meclisi için başvuru yapabilecek, 10 Nisan 2019 tarihine kadar şirket yetkilisi unvanı kazanan kadınlar Kadın Meclisi seçimlerinde oy kullanabileceklerdir" ifadeleri yer aldı.
 
"Kadın Meclisi seçimleri Meclis için başvuruda bulunan kadınların yer aldığı oy pusulalarında seçilecek kadınların işaretlenmesi usulüyle yapılacak, en çok oy alanlar listelenerek alınan oya göre 48 kişi belirlenecektir" denilen açıklama şu şekilde sürdü: "Kadın Meclisi seçim sonuçları 12 Nisan 2019 tarihinde DTSO bünyesinde bir iş günü süresi ile ilan edilecek, ilan tarihinden sonra 2 iş günü içinde itirazlar alınacaktır. İtirazların değerlendirilmesi DTSO bünyesinde kurulacak bağımsız bir ekip tarafından 2 iş günü içinde yapılacak, kesin sonuçlar takip eden iş günü içinde açıklanacaktır. 48 kişilik Kadın Meclisi 30 Nisan 2019 tarihine kadar kendi içinde başkan ve yürütme kurulunu seçerek Kadın Meclisi ve organlarının seçimini tamamlayacaktır."