24 Nisan 2024 Çarşamba

DSG Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasını başlattı

DSG Fırat Nehri doğusunda "terörü sona erdirme" adıyla Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasını başlattığını duyurdu.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG), düzenlediği basın toplantısıyla Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasını başlattığını duyurdu.
 
Heseke Kantonu Şeddade ilçesinde yapılan basın toplantısına DSG komutanları ile bölge aşiretlerinin önde gelen isimleri katıldı.
 
"Demokratik Suriye Güçleri olarak Fırat Nehri doğusunda terörü yok etmede ısrarımızla insani sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz" denilen DSG açıklamasında, hamlenin 10 Eylül 2018 günü başlatıldığı belirtildi.
 
Basın açıklamasını okuyan Cizre'nin Fırtınası Hamlesi komutanlarından Lilwa Abdullah, "Terörü sona erdirme savaşı Cizre'nin Fırtınası Hamlesi ile taçlanıyor" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bir yıl önce güçlerimiz Deyr ez Zor ve Heseke alanını özgürleştirme amacıyla Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni başlatmıştı. Hamlede güçlerimiz ve Uluslararası Koalisyon koordinesiyle hava ve kara operasyonları gerçekleştirilmiş; binlerce sivil IŞİD terör örgütünün elinden kurtarılmış, yüzlerce köy ve her iki vilayette büyük bir alan özgürleştirilmiştir. Yalnızca Hecin bölgesi ve kırsalı terör örgütünün kontrolünde kalmıştır.
 
"Güçlerimiz Fırat Nehri doğusunda IŞİD terör örgütünü yok etmek amacıyla üslerinde dört bir yandan hedef alan başarılı hamlenin son aşamasını pazartesi günü, 10 Eylül 2018'de, başlatmıştır. Bu aşamada Hecin, El Sosa, El Şefa belde ve köyleri ile çevredeki mezralar özgürleştirilecektir. 35 km uzunluğunda ve 10 km genişliğinde olan bu alanın özgürleştirilmesiyle Cizre'nin Fırtınası Hamlemizi taçlandıracağız.
 
"Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasında Deyr ez Zor Askeri Meclisi, Sınır Savunma Güçleri Birlikleri, YPG-YPJ Özel Alayları ile takip ve noktaların hedef alınması düzeyinde Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları yer almaktadır. Ayrıca Uluslararası Koalisyon koordinesinde Irak ordusuna ait topçu birlikleri de terör noktalarını hedef alarak güçlerimize destekte bulunacaktır.
 
"Demokratik Suriye Güçleri olarak Fırat Nehri doğusunda terörü yok etmede ısrarımızla insani sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. Bu çerçevede güçlerimiz El Bhera beldesi yakınlarında sivillerin kurtarılması için insani koridor açmış, özel birliklerimiz sivillerin sağlık ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için acilen bir kamp hazırlamıştır. Aynı zamanda güçlerimiz kaçırılan ve akıbetleri bilinmeyen kişiler için de dikkatli bir şekilde yaklaşarak, kaçırılan bu kişilerin akıbetlerinin belirlenmesi için görevlerini yerine getirecektir."