25 Nisan 2024 Perşembe

DİSK'li kadınlar: ILO 190 onaylansın

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli'de ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından onaylanması için açıklama yaptı.

DİSK Kadın Komisyonu, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Taciz Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından onaylanması talebiyle, Kocaeli'de Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesislerinde basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklamasında ILO 190 Sözleşmesi ve İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek "Hepimiz biliyoruz ki, toplumsal hayatın bütününde eşitsizlikler, adaletsizlikler var. Pandemi sürecinde daha fazla işsiz kalan istihdamdan çekilen daha fazla yoksullaşan yine kadınlar oldu. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri daha da tırmandı" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin gece yarısı kararnamesi ile kaldırıldığı Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktıklarını söyleyen Çerkezoğlu, "Hem 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını sağlamak hem ILO sözleşmesinin uygulanmasını sağlamak için kadına yönelik her türlü baskı, ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.