16 Nisan 2024 Salı

DİSK: Kadına yönelik şiddet ve tacizde bulunan Faruk Işık ile ilişkimizi kestik

Kadına yönelik şiddet ve tacizde bulunan çalışanları Faruk Işık'a ilişkin açıklama yapan DİSK Yönetim Kurulu, Işık ile ilişkilerini kestiklerini duyurdu.

DİSK Yönetim Kurulu, konfederasyonda örgütlenme uzmanı olarak çalışan Faruk Işık ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "DİSK'in kadına yönelik şiddet ve taciz konusunda politikası ve tutumu nettir. Şubat 2020'de toplanan 16. Genel Kurulu'nda anatüzüğünde toplumsal cinsiyet eşitliği doğrultusunda önemli değişiklikler yapan DİSK, İstanbul Sözleşmesi'nin kararlı savunucusudur. DİSK Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 190 sayılı işyerinde taciz ve şiddetin önlenmesine dönük sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanması ve gereğinin yapılması için mücadele etmektedir. DİSK kadına yönelik şiddet ve tacizin toplumsal yaşamın tüm alanlarında ve işyerlerinde ortadan kaldırılmasını ısrarla savunmaktadır" denildi.

DİSK FARUK IŞIK İLE İLİŞKİSİNİ SONA ERDİRMİŞTİR
Temmuz 2020 başlarında DİSK çalışanı Faruk Işık hakkında gündeme gelen kadına yönelik taciz ve şiddetin DİSK Yönetim Kurulu tarafından ele alındığı ifade edilen açıklamada, "Yönetim Kurulumuz iddiaları soruşturmak üzere kadınlardan oluşan bir soruşturma komisyonu oluşturmuş ve ayrıca soruşturma boyunca ilgili kişi tedbiren DİSK'ten uzaklaştırılmıştır. Son olarak, Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarını değerlendiren Yönetim kurulumuz Faruk Işık'ın DİSK'le ilişkisinin kesilmesine karar vermiş ve DİSK ile ilişkisi sona erdirilmiştir" diye belirtildi.

Açıklamada, "DİSK taciz ve şiddet konusunda gereğini yaptığı gibi DİSK'e dönük saldırılar karşısında da dimdik duracaktır. 16. Genel Kurulda büyük bir destekle seçilen yönetim kurulumuz DİSK Anatüzüğü'nde yer alan ilkeler doğrultusunda yoluna devam edecektir" diye kaydedildi.