5 Mayıs 2024 Pazar

Dirbesîye'de devrim şehitler anıldı

Kuzey Suriye ve Rojava'nın Dirbesîye kentinde Kasım şehitler ayı kapsamında SYPG tarafından Şehit Rüstem Cudi Şehitliği'nde anma etkinliği düzenledi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) Kasım şehitler ayı kapsamında Dirbesîye kentinde Şehit Rüstem Cudi Şehitliği'nde anma etkinliği gerçekleştirdi.
 
Şehit Aileleri Kurumu'nun yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı anma, devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. SYPG adına konuşan Mahmut Ose, "Şehitlerin Rojava devriminin ve halkların özgürlüğü için canlarını feda ettiler. Onları anmak onların yolunda ideallerini sahiplenerek mümkündür" diye belirtti.
 
AKP/Saray rejiminin Rojava ve Kuzey Suriye'ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Ose, "DAIŞ'in koruyucusu Erdoğan'a karşı direnmek şehitlere verdiğimiz sözün arkasında durmaktır. Şehitlerimiz bizim rehberimizdir, onların yolundan ayrılmayacak ve bize bıraktıkları bu özgürlük için sonuna kadar savaşacağız" diye kaydetti.
 
SYPG çalışanı Muhammed Qasım ise "SYPG'nin 'devrimimizi savunuyoruz' kampanyasıyla şehitlerimizin izinden gittiğini, Rojava'yı, özgürlüğümüzü savunmaya ve bunun için savaşmaya hazır olacağız" dedi.