19 Nisan 2024 Cuma

Delen'in otopsisine giren TTB'li hekim: Düşmeye bağlı olmayan darp izleri vardı

17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüne ilişkin ön otopsi raporu taraflara verilmezken, Avukat Akan Delen'in otopsisine giren TTB'li doktorun, "düşmeye bağlı olmayan izler var" dediğini aktardı. Delen, dosyaya konulan gizlilik kararına itiraz edeceklerini belirtti.

Antep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin 4. katından düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmaya "kısıtlılık" kararı getirildiği öğrenildi.

Delen'in ölümüne ilişkin ön otopsi raporu da taraflara verilmedi.

'DÜŞMEYE BAĞLI OLMAYAN DARP İZLERİ VAR'
Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Ömer Faruk Akan "Ön otopsi raporunu alamadık ancak TTB'den bir hekim arkadaşımız otopsiye girmişti. Duygu'nun bedeninde düşmeye bağlı olmayan darp izleri bulunduğunu belirtti. Ben de şüpheliye dikkatlice baktım. Bileklerinde kızarıklık vardı" dedi.

GİZLİLİK KARARINA İTİRAZ EDİLECEK
Gaziantep Barosu, Duygu Delen’in şüpheli şekilde ölümüne dair yürütülen soruşturmadaki "gizlilik kararının" kaldırılması için ailenin avukatlarıyla birlikte Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edeceğini duyurdu. 

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Pazartesi günü Gaziantep Barosu YK olarak müdahale talebiyle birlikte dosyadaki 'gizlilik kararının' kaldırılması için ailenin avukatlarıyla birlikte Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edilecektir" dedi.

YARIN BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK
Şarklı, yarın da baroda bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurarak, şunları kaydetti: "#DuyguDelen soruşturmasının son durumu ,dosyadaki gizlilik kararı üzerine cekincelerimiz başta olmak üzere Sali günü saat 14.00 de Gaziantep Barosu Başkanlığında magdur yakınları, ailenin avukatı ve Baro Kadın Hakları temsilcisinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenecektir."

SANIK KAPLAN DUYGU'YU DARP ETTİĞİNİ KABUL ETTİ
Mehmet Kaplan, çıkarıldığı mahkemede "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından dolayı tutuklandı.

Savcılıkta ifade veren Kaplan, Duygu Delen'in telefonunu kurcaladığını ve başka erkeklerle fotoğraflarını gördüğünü iddia ederek tartıştıklarını söyledi.

Bu nedenle sinirlendiğini, odadaki dolabın camına vurduğunu ve elinin kanadığını ileri süren Kaplan, ifadesinde, "Kanamakta olan elimle Duygu'ya bir iki tokat attım. Duygu elimdeki telefonu almak istedi. Aramızda arbede yaşandı. Daha sonra su içip sakinleşmek istedim. Kanayan elimi yıkamaya gittim. Çocuk odasına yöneldiğimde balkon kapısının açık olduğunu, Duygu'nun odada olmadığını gördüm. Balkona gittiğimde Duygu'nun yüzüstü şekilde yattığını gördüm. Öldüğünü gözaltındayken öğrendim" iddiasında bulundu.

Mehmet Kaplan'ın 2019 yılında ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken bir kişiye çarparak ölümüne sebep olduğu ve bu davada tutuksuz yargılandığı ortaya çıkmıştı.