7 Eylül 2024 Cumartesi

DAKAP katledilen kadınları andı

Dicle Amed Kadır Platformu, katledilen kadınları andı. Sadece erkeklerin değil yasaların da kadınları katlettiği belirtilerek, "Katledilen kadınların sesi olacağız" denildi.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında katledilen kadınlar anıldı.

Dağkapı Meydanı'nı ablukaya alan polis, anmayı engellemek istedi. Bunun üzerine alınan yanında bulunan parkta yapıldı.

Katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Jin jîyan azadî", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.

Açıklama yapan Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, katledilen kadınların anmak için yaptıkları eylemde, yeni kadın katliamı haberleri aldıklarını söyledi. Kaya, "Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu kadınların hayalleri var hayata dair idealleri var. Ama hepsi koruma ve tedbir kararları almalarına rağmen korunamayıp katledildiler. Sadece erkek değil yasalar da kadını öldürüyor" dedi.

Katledilen kadınların sesi olacaklarını, şiddet gören kadınları yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Kaya, "Bu artık kadın kırımıdır. Buna karşı mücadele edeceğiz, başarıya ulaşacağız" dedi.

Açıklamadan sonra katledilen kadınların hikayeleri okundu, yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi.