25 Nisan 2024 Perşembe

Can Dündar: Basın toplantısına katılmayacağım ama sorularım orada olacak

Erdoğan'ın Almanya'da düzenleyeceği basın toplantısına katılmayacağını ifade eden Can Dündar, "Alman meslektaşların o soruları mutlaka soracaktır" dedi.
#ÖZGÜRÜZ Eş Yayın Yönetmeni Can Dündar, hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da düzenleyeceği basın toplantısına katılıp katılmayacağına dair çıkan haberlere cevap verdi.
 
Basın toplantısına katılmayacağını fakat sorularının orada olacağını belirten Dündar, toplantıya katılmama gerekçesini şöyle anlattı:
"Almanya'da gazeteciliğe devam ediyorum. Erdoğan soru sorulmasına çok sıcak bakan bir lider değil. İstediği soruları soran gazetecilerden hoşlanıyor. Kendisi basın toplantısına geldiğim takdirde toplantıyı iptal edeceğini söyledi. Erdoğan'dan alışık olduğumuz bir tavır. Bir sorunun onu bu kadar korkutacağını düşünemedim. Bir gazeteci haber yapmak zorundadır. Haber olmak istemez. Toplantıya gitseydim haber olurdum. Bu anlamda benim sorularım, Alman gazetecilere emanet."
 
'ALMAN MESLEKTAŞLARIM O SORULARI MUTLAKA SORACAKTIR'
 
Kendisini bahane ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını iptal edeceğini ifade eden Dündar, "Erdoğan'ı geceden beri bir gazetecinin basın toplantısına gelmesinin ve soru sormasının burada son derece doğal karşılandığını anlatmaya çalışıyorlar. Ama nafile. Erdoğan beni bahane ederek basın toplantısını iptal edecekti ve Alman basınından gelecek sorulardan da kurtulmuş olacaktı. Alman meslektaşların o soruları mutlaka soracaktır." diye konuştu.