26 Nisan 2024 Cuma

Büro emekçilerinden ek gösterge talebi

Büro Emekçileri Sendikası, kamu çalışanlarına vaad edilen 3600 ek göstergenin meslek grubu gözetilmeden herkese uygulanmasını ve ek ödemelerin artırılmasını istedi. AKP'nin seçim vaadi olarak kamu emekçilerine 3600 ek gösterge getireceğini açıklamasının ardından memur sendikaları, bu vaadin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesini ve seçim öncesinde hayata geçirilmesini talep ediyor. Büro Emekçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada "Ek göstergelerin artışı ile ilgili olarak siyasi iktidar tarafından tanımlanan meslek grupları ile sınırlandırmak eksik bir tanımlamadır. Ek göstergelerin artışı ile düzenleme kamu emekçilerinin tamamını kapsamalıdır. Ek göstergeden hiçbir şekilde yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfı ile ilgili de mutlaka ek gösterge uygulamasından yararlanması için düzenleme yapılması gerekmektedir" denildi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Sekreteri Aziz Özkan, "Ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Yardımcı hizmetler dahil kamu emekçilerinin tümüne 3600 ek gösterge istiyoruz. Ek göstergelerin 3600’e yükseltilmesi, görece kamu çalışanlarının durumlarında bir iyileştirmeye neden olacak bir düzenleme gibi görülse de çalışırken aldığı ücrette bir iyileştirme sağlamayacaktır. 3600 düzenlemesi yapılırken, kamu çalışanının kesenek artışı nedeniyle gelirinde düşüş olacağından bundan etkilenmemesi için taban aylıklarda da artış yapılması gerekmektedir. Gerek görevde olan gerekse emekli aylığı almakta olan devlet memurlarının mevcut görev aylıklarında ve emekli aylıklarında eşit ve adil bir artış olabilmesi için taban aylık katsayısında da artış yapılması, yapılması düşünülen düzenlemeye mutlaka eklenmelidir. İktidar bu vaatlerinde samimi ise, seçim sonuçlarını beklemeden yapacağı bir düzenleme ile tüm kamu çalışanlarına söz verdiği 3600 ek göstergeyi derhal hayata geçirmelidir" diye konuştu.

Özkan, BES'in taleplerini "Ayrım gözetmeksizin tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge; Çalışanlar için gelir vergisi diliminin %10’da sabitlenmesi; Ek ödemelerin artırılması ve ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılması" şeklinde sıraladı.