16 Mayıs 2024 Perşembe

Birleşik Genç Kadın Meclisleri Kadıköy sokaklarında eylem yaptı

Birleşik Genç Kadın Meclisleri, Gercüş'te 15 yaşındaki çocuğa yönelik istismara karşı Kadıköy'de yürüyüş ve açıklama yaptı. Erkeklerin, devletten güç aldığını belirten kadınlar, erkek-devlet ve tüm kurumlarına karşı isyanı büyüterek yanıt vereceklerini söyledi.

Batman'ın Gercüş'te aralarında polis ve askerlerin de olduğu 27 erkeğin, 15 yaşındaki çocuğa istismarda bulunması Kadıköy'de protesto edildi. 

Birleşik Genç Kadın Meclisleri, "Fail, 27 erkek değil, erkek-devlettir" yazılı pankart ile Kadıköy sokaklarında halka yönelik konuşmalar yaptı. Erkeklerin, devletten güç aldığını kaydeden kadınlar, "Uzman Çavuş olan Musa Orhan İpek Er'i günlerce evinde tuttu, defalarca tecavüz etti ve intihara sürükledi. Bunların failleri sadece erkekler değil aynı zamanda erkek devlettir. İşte bugün bu sokaklarda erkek devletin biz kadınlara ve çocuklara yönelttiği şiddeti sokaklarda teşhir ediyoruz" dedi.

'ASLA SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ'
"Koruma, aklama, yargıla", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları, alkış ve zılgıtlarla Süreyya Operası'na yürüyen Birleşik Kadın Meclisleri üyeleri, pankartı opera önüne astı.

Burada kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "27 erkeğin koruyucu, asker, jandarma olduğunu biliyor buradan bir kez daha erkek devleti ve erkek kurumlarını teşhir ediyoruz. Devlet eliyle gerçekleştirilen tacizi, tecavüzü teşhir ediyoruz. Bunlar ilk değil son da olmayacak biliyoruz ancak biz kadınlar itaat değil isyan ediyoruz. Erkek devlet ve bütün kurumları elini kadınlardan, LGBTİ+'lardan, çocuklardan çekene dek bu isyanı büyütmeye devam edeceğiz. Ve asla susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz."

Eylem, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganıyla sona erdi. Çevrede bulunan çok sayıda kadın alkışlarla eyleme destek verdi.