24 Nisan 2024 Çarşamba

Birgül Çoban'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet istemi

Birgül Çoban'ı katleden kocası Ali Çeçen'in yargılandığı davada savcı, "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
İstanbul Kasımpaşa'da 3 Haziran 2015'de sistematik işkenceye maruz bıraktığı karısı Birgül Çoban'ı katleden Ali Çeçen'in yargılandığı davaya bugün devam edildi.
 
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında sanık Ali Çeçen ve avukatları hazır bulunurken, Birgül Çoban'ın ailesi ve avukatları da katıldı. 
 
Duruşmada ilk olarak Birgül ve Ali'nin 15 yaşındaki oğlu Hüseyin Çeçen tanık olarak dinlendi. Hüseyin Çeçen, "Babam o akşam rakı almıştı. Evde annemle rakı içtiler. Babaannem geldi, anneme bir şeyler söyledi. Annem ağladı. Annem ve babam kavga etti. Annem kriz geçirdi. Annem yarı çıplak vaziyette dışarı fırladı. Babam da arkasından koştu. Eline pompalı tüfeğini aldı. 'Ne yapıyorsun?' dedim. Beni dinlemedi. Annemin arkasından çıktı. Bir el silah sesi duydum. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. 
 
Duruşmada mütalaasını sunan savcı, Ali Çeçen'in "kasten öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. 
 
Mahkeme heyeti, savunma için süre vererek duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi. 
 
Duruşmanın ardından Çoban ailesinin avukatı duruşma hakkında bilgi verirken, anne Maviş Çoban da adalet istedi. Çoban, gözyaşları içinde "Benim yavrum kara toprakta yatıyor. Adalet yerini bulsun" dedi.