26 Nisan 2024 Cuma

Bergama Demokrasi Platformu: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Bergama Demokrasi Platformu, kadın katliamları ve İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama yaptı. Kadınlar, sözleşmeden çekilmesine karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Bergama Demokrasi Platformu, son günlerde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Ancak yürüyüş valilik tarafından yasaklandı. Bunun üzerine açıklama Endüstri Meslek Lisesi önünde yapıldı.

Yürüyüşün yasaklanmasını kınayan Bergama Demokrasi Platformu üyesi Alev Çakır, "Bu kararlar hayatın birçok kısmında uygulanmazken, iktidarın faaliyetlerinde hiç lafı edilmezken, Ayasofya'da 350 bin kişi namaz kılınca bile bahsi geçmezken, neden biz kadın cinayetlerini protesto ettiğimizde gündeme geliyor?" dedi.

'İSİMLER DEĞİŞİYOR HİKAYELER AYNI'
Basın açıklamasını Eğitim Sen Bergama Temsilcisi Şirin Ural okudu. "Biz yasta değil isyandayız" diyen Ural, iktidarın kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe kadınlar her gün daha vahşi yöntemlerle katledildiğini söyledi.

Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alan erkeklerin her gün en az üç kadını katletmeye devam ettiğini hatırlatan Ural, "İsimler değişse de hikâyeler hiç değişmiyor. Siyasal iktidarın bugünlerde çekilmeyi tartıştığı İstanbul Sözleşmesi'nin gereklikleri uygulanmış olsaydı Pınar ve Pınar gibi kaybettiğimiz binlerce kız kardeşimiz bugün hayatta olacaktı. Şiddeti önlemenin en önemli yolu önleyici politikaları hayata geçirmektir. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" şeklinde konuştu.