23 Nisan 2024 Salı

Belçika SKB kongresini gerçekleştirdi

Belçika SKB, 4. kongresini gerçekleştirdi, yeni yönetimini belirledi.
Belçika Sosyalist Kadın Birliği (SKB), 4. kongresini bugün gerçekleştirdi.
 
Saygı duruşu ile başlayan kongrede ilk sözü SKB Belçika yönetiminden Zeynep Görgü aldı. Kongreye gelen kadınları selamlayan Görgü, kadından yana bir yaşam için birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. 
 
Görgü'nün ardından çalışma raporu sunuldu ve üzerine tartışmalar yapıldı. Söz alan SKB'liler, dünyada kadın hareketinin ezilenlerin mücadelesinin en güçlü dinamiği olduğunu belirtti, kadın iradesinin değiştirici gücünü dair örnekler verdi. 
 
Kadınlar, SKB'nin siyasi olarak etkin bir faaliyet yürüttüğünü belirtti, "Ancak kitleselleşme ve örgütlenme sorunları yaşıyoruz. Bu sorunu çözmek zorundayız" görüşünde birleşti. Bunun için de kadınlar içerisinde sistemli ve sabırlı bir kitle çalışması yapılması gerektiği belirtildi. 
 
Kadınların Avrupa'da da erkek şiddetinin hedefinde olduğunu vurgulayan SKB'liler, kadın dayanışması ve yoldaşlaşmasına dikkat çekti. SKB bülteninin eğitim ve örgütlenmede daha etkin bir biçimde kullanılması nın öneminin altını çizen kadınlar, "Önümüzdeki dönemde eğitim çalışmalarını aksatmadan yapmalıyız" diye konuştu. 
Kadınlar, "Genel siyasi gündeme kadınlar olarak müdahale ediyoruz. Ancak kadın gündemlerine de yoğunlaşmalıyız" görüşünü de dile getirdi. 
 
Tartışmaların ardından 6 kişilik Belçika SKB'nin yönetimi seçildi.