26 Nisan 2024 Cuma

Bedriye ve Aygül Doku oturma eylemine başladı

Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının durdurulmasına karşı, Gülistan'ın bulunması talebiyle anne Bedriye ve ablası Aygül Doku Dersim Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku 247 gündür bulunamıyor. Gülistan'ı suda arama çalışmaları 6 Temmuz'da durdurulurken, ailenin ve arkadaşlarının tüm taleplerine rağmen karada herhangi bir arama çalışması başlatılmadı.

Bugüne kadar elde edilen tüm delillerin Zainal Abarakov'u işaret etmesine rağmen Zainal hakkında da herhangi bir yakalama kararı çıkarılmadı.

Gülistan'ın annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku, arama çalışmaların durdurulmasına karşı Gülistan'ın bulunması talebiyle Dersim Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

'KIZIMIN KEMİKLERİNİ VERİN'
Bedriye Doku, 247 gündür kızından tek bir haber alamadığına dikkat çekerek, "Ben bir anneyim. Ben kızımı önce Allah'a sonra da bu devlete emanet edin. Benim kızım öğrenci. Gülistanım nerede? Kızımın kemiklerini verin. Ölmüşse bile kemiklerini istiyorum artık. Nerede kızım? Hangi anne kemik ister? Ben anneyim, kendinizi benim yerime koyun. Bulun artık kızımı, benim ciğerim yanıyor" dedi.

ÖGK DERSİM'DE: DÜNYAYI ALT ÜST EDECEĞİZ VE GÜLİSTAN'I BULACAĞIZ
Özgür Genç Kadın (ÖGK) heyeti de Gülistan Doku'nun ailesi ile birlikte Seyit Rıza Meydanı'nda. ETHA'ya konuşan ÖGK'lı Neslihan Duran, "Gülistan'ın bulunması ve onu kaybedenlerin devlet tarafından korunup kollanmasını değil yargılanmasını istiyoruz. Bu sebeple Gülistan'ı bulma mücadelesini sokak sokak büyütmeye devam ediyoruz. Bugün de Gülistan Doku'nun ailesinin yanında üyelerimizden oluşan bir heyet ile Seyit Rıza Meydanı'ndayız. Dünyayı alt üst edeceğiz ve Gülistan'ı bulacağız, sokaklarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.