7 Mayıs 2024 Salı

Batman'da bir çocuğa tecavüz eden uzman çavuş gözaltına alındı

Beşiri ilçesinde 17 yaşındaki İ.P. adlı çocuk, şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. İ.P.'nin M.O adlı uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yapan bir ailenin 17 yaşındaki kızı İ.P. ateşli silah ile şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. Olayı öğrenen aile, İ.P.'yi Beşiri Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından Batman'da özel bir hastaneye sevk edilerek ameliyata alınan İ.P., daha sonra yoğun bakıma kaldırıldı. İ.P.'nin hayati tehlikesi devam ediyor.

İ.P'nin M.O. adlı bir uzman çavuş tarafından tecavüze uğradığı ileri sürüldü. Bunun üzerine dün sosyal medyada #susmabatman hashtagı ile gösterilen tepkiler üzerine M.O'nun gözaltına alındığı duyuruldu.

İHD: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Olayın ortaya çıkması ile birlikte Batman İHD Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eşbaşkanı Devran Yıldız, "Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

BATMAN BAROSU'NDAN AÇIKLAMA
Batman Barosu ise yazılı açıklama yayınlayarak failin gözaltına alındığı belirtti. Baro açıklamasında, "Suç mahalinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu'ndan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt'te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.