5 Mayıs 2024 Pazar

'Batman fuhuş davası’ yine ertelendi

Batman'da bir çocuğun seks işçiliğine zorlanarak istismar edilmesine ilişkin açılan ve "Batman fuhuş davası" olarak bilinen dava yine ertelendi.

"Batman fuhuş davası" olarak bilinen ve bir çocuğun seks işçiliğine zorlanarak istismar edilmesine ilişkin açılan davaya Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

İstismara maruz kalan çocuk, psikolog eşliğinde kaldığı yurttan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Çocuğun avukatları ile sanıklar Şakir Ayğan, Heves Tiniğ, Eflatun Emlük, Veysi Görmüş ve avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Veysi Görmüş'ün avukatı, geri çekildiği için duruşmaya katılmadı. 

'TEHDİT EDİLDİM AMA ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM'
Duruşmada ilk olarak dinlenen çocuk, şunları kaydetti: "İlk olarak kuaförde Yıldız Çelik'in ayarladığı bir erkek tarafından tecavüze uğradım. Ardından savcılığa verdiğim ifade de belirtmiştim. Yıldız beni Semra adında bir kadınla tanıştırdı. Semra'da beni Veysi Görmüş adında bir erkekle tanıştırdı. Veysi Görmüş beni uyuşturucuya alıştırdı. 2017 yılının Şubat ayında Veysi Görmüş tarafından tecavüze uğradım. Ben savcılıkta Veysi Görmüş'ün adını verdikten sonra beni bulup ifademi geri almam konusunda tehdit etti. Ama ne olursa olsun şikayetçi olacağım ve vazgeçmeyeceğim."

Ardından mahkeme heyeti çocuğun sanık Veysi Görmüş adlı sanığı teşhis etmesini istedi. Çocuk Veysi Görmüş'ü teşhis etti.

Çocuğun avukatları ile sanık avukatları eksik hususların giderilmesini ve bir sonraki duruşmada Semra adlı kişinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

MAHKEME YİNE ERTELENDİ
Mahkeme heyeti de eksik hususların giderilmesini, Semra adındaki kadının duruşmaya getirilerek dinlenmesine karar vererek duruşmayı 28 Ocak 2021 tarihine erteledi.