3 Mayıs 2024 Cuma

'Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na saldırıyı kınıyoruz'

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na yönelik saldırıları kınadı, kadın düşmanlığına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik cinsel saldırıları kınadı.

Yazılı açıklamada, tarihsel olarak kadının bedeni, emeği ve cinselliğinin erkeklerin başlıca saldırı alanı olageldiği kaydedilerek, "Tarih boyunca ataerkil yapı kadın bedenini, aklını, emeğini, cinselliğini kendi egemen konumuna tehdit sayarak temelde kadına ait her şeye düşmanlık gütmüştür" denildi.

Ataerkil zihniyetin kadına düşmanlığının devam ettiği belirtilerek, bugün de evde, sokakta, iş yerinde, otobüste ve sosyal medyada şiddetin devam ettiği ifade edildi.

Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na sosyal medya üzerinde yapılan saldırı ve tehditlerin hatırlatıldığı açıklamada, saldırı ve tehditlerin bu düşmanlığın açık göstergesi olduğu kaydedildi. 

Açıklamada şunlar belirtildi: "Kadınların en temel talepleri görmezden gelinip yürüttükleri mücadele engellenirken, en ufak bir muhalif söylemleri bile en ağır şekilde soruşturulup cezalandırılmakta;  kadınlara yönelik saldırılar cezasız kalmakta, bu konuda soruşturma bile yürütülmemektedir. Bu konuda sorumluluk alması, kadınları ve çocukları koruması gereken kişi ve kurumları biliyor ve açıkça şunu söylüyoruz : bu saldırılara göz yummak, ortak olmaktır! Şu açıkça ortadadır ki, tarih boyunca kadınlar bu saldırılara boyun eğmemişler, erkek/devlet saldırılarına karşı mücadele etmişler ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu mücadeleyi sürdüreceklerdir."