28 Mart 2024 Perşembe

Bakanlık kaç kültür-sanat emekçisinin işini kaybettiğini bilmiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a "Kaç kültür-sanat emekçisi işini kaybetti" diye sordu. Bakanlık "Kültür-sanat sektöründe çalışan kişi sayısından bilgimiz yok" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a "Kaç kültür-sanat emekçisi işini kaybetti, kaçı güvencesiz iş havuzuna dahil oldu" diye sordu. Bakanlıktan CHP'li İlgezdi'ye "Kültür-sanat sektöründe çalışan kişi sayısından bilgimiz yok" yanıtı geldi.

Duruma tepki gösteren İlgezdi, "Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu açıklama, Türkiye'nin savrulduğu yozlaşmanın en açık örneğidir. 18 yılda kültür endüstrileri sektörlerindeki işkollarının tanımlanması ve işgücüne ilişkin bilgi ve istatistik çalışması yapılmadıysa, ne yapıldı?" diye sordu.

Cumhuriyet'in haberine göre İlgezdi, "Bakanlık sayıları yüz binleri aşan ve ne yapacağını bilmez durumda olan kültür-sanat emekçilerine el uzatmak bir yana 'şu kültür-sanat endüstrisi olmasa bakanlığı ne güzel idare ederdim' anlayışıyla hareket ediyor" dedi.

İlgezdi, "Bakanlık sorumluluk alanına giren sektörlerde çalışan; ışıkçısından rejisörüne, sesçisinden sahne sanatçısına, müzisyeninden yer göstericisine kadar ekmeğinden olan kaç kişi olduğunu bilmiyorsa, İŞKUR'a sorsun" diye konuştu.