7 Eylül 2024 Cumartesi

'Ayşegül'ün çığlığı, tüm kadınların çığlığıdır'

Boşanmak isteyen Ayşegül Cora'yı katletmeye çalışan Engin Cora'nın yargılandığı dava ertelendi. Adliye önünde açıklama yapan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Ayşegül'ün tesadüfen yaşadığını belirtti, "Kadınların artık tesadüfen yaşamaması için sesimizi yükseltiyoruz" dedi.

Kendisinden boşanmak isteyen Ayşegül Cora'yı vuran, yaşadığını öğrenince de götürüldüğü hastaneye giderek katletmeye çalışan Engin Cora'nın yargılandığı dava görüldü.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Ayşegül'ün "yaşamak istiyorum" sesine ses katmak için duruşma öncesinde açıklama yaptı.

Adliye önünde açıklama yapan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Sözcüsü Havva Cuştan, Ayşegül Cora'nın tesadüfen hayatta kaldığına dikkat çekti. "Artık hayatını tesadüfe bırakmaka için Yasemin'in çığlığına, çığlık olduk" diyen Cuştan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde erkekler ve devletin el birliği ile şiddeti sürdürdüğünü söyledi.

İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açanların, kadına yönelik şiddetten sorumlu olduğunu söyleyen Cuştan, şöyle devam etti: "Bir kez daha söylüyoruz Ayşegül'ün 'yaşamak istiyorum' çığlığı, tüm kadınların 'yaşamak istiyorum' çığlığına ses olmaktır. Sadece Ayşegül için değil, hayatlarımız için, geleceğimiz için, sokaklar için mücadele edeceğiz."

Eylem, "Ayşegül için adalet, kadınlar için adalet", "Aklama, yargıla" sloganlarıyla sona erdi. Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, duruşmayı izlemek için adliyeye geçti.

Pandemi nedeniyle izleyiciye kapalı olarak gerçekleştirilen duruşma, 20 Ocak 2020'ye ertelendi.