25 Nisan 2024 Perşembe

Ayşe Deniz Karacagil Rojava'da anıldı

Ayşe Deniz Karacagil (Destan Temmuz) ölümünün birinci yılında MLKP/KKÖ savaşçıları tarafından askeri törenle anıldı. Törende MLKP/KKÖ adına konuşan Şengül Doza, "Destan yoldaş şahsında kadın özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz" dedi.
Rojava'da bulunan MLKP/KKÖ savaşçıları ölümünün birinci yılında MLKP savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil'i (Destan Temmuz) andı. Rakka'nın özgürleştirilmesi hamlesinde 29 Mayıs 2017 tarihinde Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçılarıyla birlikte, IŞİD çetelerini kuşatmaya alan grupta bulunan Karacağil ve BÖG savaşçısı Tufan Eroğluer ölümsüzleşmişti.
 
Ayşe Deniz Karacagil 2013 Gezi Direnişin'de 'Kırmızı Fularlı Kız' olarak tanındı. Direnişe katıldığı için bir süre tutsak edildi, onlarca yıl hapis cezasıyla yargılandı. Serbest bırakıldıktann sonra 'mücadelenin başka biçimleri de var' diyerek yüzünü dağlara çeviren Karacagil, bir süre gerilla alanında kaldıktan sonra, MLKP/Hüseyin Demircioğlu Akademisi'ne geçerek eğitimini tamamladı. Rojava kadın devriminin gelişen yanı bir çok devrimciyi olduğu gibi Ayşe Deniz Karacagil'i de etkiledi ve yüzünü Rojava'ya çevirdi. Suruç katliamının ardından Yörük olan soyadını Temmuz olarak değiştiren ve Suruç'un hesabını sormak için uzman suikastçi olan Destan Temmuz, Rojava devriminin savunmasında yer aldı. 2017 yılında Rojava'da IŞİD çetelerinin temizlenmesi için Rakka hamlesinde uzman suikastçi, bir kadın komutan olarak yer alan Destan Temmuz, kendisiyle yapılan bir röportajda, "attığım her kurşunda Suruç'un hesabını soruyorum, tecavüz edilen, kaçırılan kadınların intikamını alıyorum" demişti.
 
Ölümsüzlüğünün birinci yılında Ayşe Deniz Karacagil (Destan Temmuz) için MLKP/KKÖ savaşçıları askeri bir tören düzenledi. Törende MLKP/KKÖ adına konuşan Şengül Doza, Destan Temmuz'un mücadele hayatını anlattı. "Destan yoldaşı Gülsuyu'nda çetelere karşı mücadelede, Gezi'de onurun barikatlarında, dağlarda sömürgeciliğe karşı savaşımda, Rojava'da tecavüzcü IŞİD barbarlığına karşı mücadelesinde görebiliriz. O mücadelemizin ne ilk ne de son neferidir" diyen Doza, şöyle konuştu: "Bizler Marksist Leninist Komünist Parti ve Komünist Kadın Örgütü olarak Destan yoldaş şahsında kadın özgürlük mücadelesinde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz."