19 Nisan 2024 Cuma

Aygül Doku: Gülistan'ın intihar etmediği kesinleşti

Uzunçayır Baraj Gölü'nde Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sona erdi. Abla Aygül Doku, "Böylelikle kızımızın intihar etmediği bir kere daha teyit edilmiş oldu" dedi.

Dersim'de 5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmalarının sona erdirildi.

KRT'ye konuşan abla Doku, Gülistan'ın intihar etmediğinin kesinleştiğini söyleyerek, "Arama çalışmaları dalgıç sonlandı. Munzur didik didik arandı ve Gülistan'a ait en ufak bir iz bile bulunmadı. Artık 'intihar etti' diyenler bize bir açıklama yapmak zorundadır. Biz ilk günden beri söylüyoruz kızımızın intihar etmediğini. Dalgıçlar bile daha ikinci haftada 'Kızınız burada yok' demişti. Ona rağmen aradılar. Kızımızdan bize kalanlar yalnızca kitapları ve alıp da giyemediği kıyafetleri oldu" dedi.

Abla Doku, "Önceki gün bize hediyeler almış, eve gelecek; KPSS kitaplarını almış, ikinci üniversiteyi okuyacak bir kız intihar etmez dedik. Israrla suda aradılar. Eski Tunceli valisi Tuncay Sonel, bize Gülistan'ın bedenini sudan çıkaracağının sözünü vermişti. Neye dayanarak demişti bilmiyoruz. Ama onu dediyse bugün bu aileye bir açıklama yapmak zorundadır. Gülistan'ın bedeni neden Munzur'dan çıkmadı? Faili belliyken neden hala bir şey yapılmıyor?" ifadelerini kullandı.

'SARAYIN ÖNÜNE GİDİP OTURACAĞIZ'
Abla Doku, "Bütün hukuki yollarımız tıkanıyor. Eğer yol açılmazsa Cumhurbaşkanı Sarayı'nın önüne gidip oturacağız çünkü onunla görüşmek bizim en doğal hakkımız. Biz kızımızı istiyoruz ve Erdoğan, 'Gülistan neden bulunmuyor?' dediğinde kızımızın bulunacağını, harekete geçileceğini biliyoruz. Gülistan şu an neredeyse şüpheli Zainal Abarakov ve ailesi bunu biliyor çünkü önceki gece darp edip, araca bindirmeye çalıştılar kızımızı. Sonrasında da Gülistan sırra kadem bastı. Bunlar hepsi büyük bir soru işareti ve 325 gündür hala hiçbiri cevabını bulmuş değil. Bu yüzden bütün bu derdimizi Cumhurbaşkanı'na anlatmak ve kızımızı bulmak istiyoruz. Artık tek talebimiz bu" dedi.