20 Mayıs 2024 Pazartesi

Avrupa'dan gözaltılara tepki: Kadın siyasetçilere yapılan saldırıyı kınıyoruz

Avrupa SKB, kadın örgütlerine ve kadın siyasetçilere yapılan gözaltı saldırısını kınadı, Avrupa'da faaliyet yürüten kadın örgütlerini baskılara karşı harekete geçmeye çağırdı. Avrupa Kadın Dayanışması da gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını istedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Avrupa Kadın Dayanışması, Rosa Kadın Derneği, Barış Anneleri Meclisi, TJA ve HDP'li kadınlara yönelik gözaltı saldırılarını kınadı.

SKB açıklamasında, kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele yürütenlerin etkisizleştirilmeye ve susturulmaya çalışıldığını belirterek, "Toplumsal cinsiyet ayrımını derinleştiren, kadın cinayetlerini önleyici tedbirler almayarak seyreden faşist saray rejimi, Kürt düşmanlığını, kadın düşmanlığını baskın, gözaltı, tutuklama saldırıları ile bir kez daha göstermiştir" dedi.

Avrupa'da faaliyet yürüten kadın örgütlerini baskılara ve gözaltı saldırılarına karşı harekete geçmeye çağıran SKB, "Sosyalist kadınlar Birliği olarak, kadına yönelik şiddete karşı mücadele yürüten Rosa Kadın Derneği, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP'li kadınlara yönelik gerçekleştirilen gözaltı saldılarını kınıyor, derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Avrupa'da faaliyet yürüten kadın örgütlerini kurum baskınlarına ve gözaltı saldırısına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın" diye belirtti.

AVRUPA KADIN DAYANIŞMASI: ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN
Avrupa Kadın Dayanışması da yaptığı açıkamada, şiddet, katletme, tutuklama ve gözaltı ile ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi. Açıklamada, "Kadınları gözaltına alarak, kadınları susturamazsınız!  Avrupa Kadın Dayanışması olarak tüm gözaltıların, kadın arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Çocuk istismarını aklatmayacağız! Tecavüzcü yasalara geçit yok" denildi.