25 Nisan 2024 Perşembe

AvEG-Kon Yaz Kampı sürüyor

AvEG-Kon'un Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan göçmen işçi ve emekçilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği yaz kampı sürüyor.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan göçmen işçi ve emekçilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği yaz kampı sürüyor.
 
Kampta, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra çeşitli tartışmalar da yapılıyor. SKB'nin hazırladığı "Şiddete karşı kadın isyanının kazanımları" başlıklı tartışmada, 21. yüzyılda kadın kurtuluş hareketinin eril şiddete karşı büyüttüğü kadın isyanlarının sosyalizm mücadelesine kazanım olarak değerlendirildi. SKB temsilcisi "Erkek şiddetine karşı olduğu gibi antikapitalist mücadele talepleri ile de sokağa çıkan kadınların yürüttüğü mücadele son yıllarda gerçekleşen kadın grevleri ile taçlanıyor. Bir çok ülkede çeşitli gündemler ve talepler etrafında özgün mücadele araçları devreye konularak zengin bir mücadele tarihi yazılıyor. Kadınlar eşitlik ve özgürlüklerini bedenlerini ve haklarını özsavunma araçları ile koruma çabasını meşrulaştırıyor. Türkiye ve Kürdistan'da kadınların öncü çıkışları yasakları dinlemiyor. Tek adam diktatörlüğünün 'makbul kadın' zorbalığına karşı mücadeleyi büyütülüyor" dedi.
 
Yaz kampında gerçekleşen bir diğer tartışma ise Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından düzenlendi. 1996 ve 2000 yılında gerçekleşen Ölüm Oruçlarına katılan gazilerin de katıldığı Yaz Kampında hapishaneler ve devrimci sosyalist tutsakların sahiplenilmesi vurgusu öne çıktı. Erdoğan diktatörlüğünün hapishaneler politikası ve 'Tek Tip Elbise' saldırısına dikkat çekilen tartışmalarda TSP adına yapılan konuşmada "Tutsaklarımız bizlerin onurunu yükselterek bir mücadele yürütüyor. Onları her bakımdan sahiplenmek, halklarımızın mücadelesini büyütmek anlamını da taşıyacaktır. Tutsaklarımıza dönük saldırılara karşı bulunduğumuz topraklarda duyarlı bir mücadeleyi örmeliyiz. Onlarla dayanışmak mektuplarımızla yanıbaşlarında olduğumuzu hatırlatmak bir nefes taşımaktır. Bugün dayanışmamızı türlü biçimlerde büyütebiliriz. Olanaklarımızı onlarla paylaşarak, hücrelerine mektuplarımızla konuk olmalı, saldırıları eylemli mücadelemizle engellemeliyiz" denildi.