20 Nisan 2024 Cumartesi

AvEG-Kon Yaz Kampı devam ediyor

Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İsviçre'den gelerek kampta buluşan göçmen işçi ve emekçilerin gerçekleştirdiği AvEG-Kon Yaz Kampı devam ediyor.
AvEG-Kon Yaz Kampı devam ediyor. Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İsviçre'den gelerek kampta buluşan göçmen işçi ve emekçiler, bir yılın stresini atıyor. Bir yandan deniz ve güneşten bolca yararlanan göçmen işçi ve emekçiler, diğer taraftan çeşitli sosyal ve siyasal aktiviteler düzenliyor.
 
KAMPIN SESİ GAZETESİ MERAKLA OKUNUYOR
 
Kampta gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları Basın Komisyonu "Kampın Sesi" adlı bir kamp bülteni çıkarmaya başladı. Geceleri yazılan ve kamp çadırına asılan bülten sabahları ilgiyle okunuyor. Gün boyu kampta gözlemlerde bulunan basın komisyonu ilginç bulduğu konu veya olayları mizahi bir şekilde bültene yansıtıyor.
 
SİYASAL GELİŞMELER VE GÖREVLER
 
Kamp programı kapsamında siyasal gelişmelerde değerlendirildi. Yapılan toplantıda konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Birsel Ocak, AKP diktatörlüğünün 7 Haziran 2015 seçimlerinde salt çoğunluğa dayalı iktidarını kaybedince tekrar kirli savaşı başlattığını söyledi. Ocak, 24 Haziran 2018 seçimleriyle faşist Erdoğan'nın MHP'yi de yanına alarak diktatörlüğünü ilan ettiğini, OHAL'in resmi olarak kaldırmış olsa da çıkarılan yasalarla OHAL'in kalıcılaştırıldığını ve tüm yetkilerin Erdoğan'da toplandığını ifade etti.