26 Nisan 2024 Cuma

Av. Keskin: Zaynal'ın ifadesindeki 'çok kötü' sözcüğünde saklı her şey

Avukat Eren Keskin, Gülistan Doku dosyasında çok eksik olduğunu ancak Zaynal'ın ifadesinde yer alan "çok kötü" sözcüğü içinde herşeyin saklı olduğunu vurguladı. Dosyanın Nadira'nın şüpheli ölümüyle gündemde olan AKP'li Şirin Ünal dosyasına çok benzediğine dikkat çeken Keskin, failin polis ya da polis yakını olduğu dosyalarda delillerin karartılmak istendiğini söyledi ve buna kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

21 yaşındaki Gülistan Doku 270 gündür kayıp. Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan, MOBESE'lerle dolu ve polis ablukası altında olan Dersim'de 5 Ocak'ta kayboldu. Doku ailesinin 6 Ocak'ta yaptığı başvuru sonucu arama çalışmaları başlatıldı ama hala sonuç alınamadı.

Tüm ısrarlara rağmen Gülistan Doku Uzunçayır Barajı'nda aranıyor. Çünkü, baş şüpheli Zaynal Abarakov'un polis babası Engin Yücer'in çalıştığı asayiş şube tarafından hazırlanan raporda Gülistan'ın "kesin intihar" iddiasına yer veriliyor.

Bağımsız bilirkişi raporu "intihar" iddiasının yalan ve düzmece olduğunu ispatladı. Öte yandan Zaynal Abarakov, babası Yücer ile annesinin verdiği ifadelerin de delillerin karartılması ve olayın üzerinin kapatılmasına yönelik olduğunu gözler önüne serdi.

Doku'nun bulunması için soruşturma genişletilmedi, baş sorumlu Abarakov tutuklanmadı ama Doku ailesinin avukatı Ali Çimen hakkında Gülistan'ın kaybolmasına dair yaptığı açıklamalardan dolayı soruşturma açıldı.

KESKİN: DOSYA DA YER ALAN 'ÇOK KÖTÜ' SÖZCÜĞÜ ORTAYA ÇIKARILMALI
Gülistan'ın dosyasına Avukat Eren Keskin de dahil oldu. Dosyanın eksik olduğunu ve bir an önce tamamlanması gerektiğini kaydeden Keskin, ETHA'ya şu değerlendirmelerde bulundu: "Gülistan'ın eski erkek arkadaşı olan zanlının babası polis. Zanlı, Gülistan'ın arkadaşına 'dün gece çok kötü bir şey oldu' diyor. Bu 'çok kötü' şeyin ne olduğu dosya da belli değil. Bir kere bu 'çok kötü' şeyin ortaya çıkarılması gerek. Bazı tanık ifadelerinin de belki yeniden alınması gerek. Bunun dışında arama yapılan barajda Gülistan'ın bir hastane kağıdı da bulundu ama buna rağmen bedenine rastlanmadı. Sanıyorum yeni bir karar alacak savcılık ailenin belirttiğine göre. Yeni bir arama yapılacak."

Keskin, "Benim okuduğum kadarıyla dosyada Zaynal isimli eski erkek arkadaşının, 'çok kötü bir şey oldu' sözcüğü içinde her şeyin saklı olduğunu düşünüyorum. Bu sözcüğün açılımı mutlaka yapılmalı" vurgusu yaptı.

'DOSYA HENÜZ EKSİK, TAMAMLANMASI GEREKİYOR'
Kaybolmadan bir gece önce Zaynal, Gülistan'a zor kullanırken polislerin durdurduğunu dile getiren Keskin, "Ve bir ihbar yapılıyor, 'bir kadına zor kullanılıyor' diye ve polis bunların yanına gidiyor. Ama Gülistan 'bir şey yok' diyor ve polisler ayrılıyor. Orada ne oluyor, bütün bunların tespit edilmesi lazım. Bu eksiklikler var dosyada, bunların tamamlanması gerek. Henüz eksik bir dosya" ifadelerini kullandı.

'ŞİRİN ÜNAL DOSYASINA ÇOK BENZER'
Zaynal'ın babası Engin Yücer'in çalıştığı asayiş şube tarafından hazırlanan ve düzmece olduğu ortaya çıkan rapora ilişkin ise Keskin, şunları söyledi: "Aslında bir koruma olduğu çok net. Çok yakın zamanda olmuş Şirin Ünal dosyasına çok benzer. Failin polis ya da polis yakını olması durumunda dosya kapatılıyor. Üstü kapatılmak istenen bir delil var ve buna ulaşmak gerekiyor."