25 Nisan 2024 Perşembe

Asya: Devrimimizi başka bölgelere yayacağız

Rojava ve Kuzey Suriye'de ortaya çıkan yaşam bütün ezilen halklara umut olduğunu söyleyen Asya, "Bu umudun başka bölgelere yayılmasını istemeyenler bu devrimi boğmaya çalışıyorlar" dedi.
Kuzey Suriye ve Rojava kentlerinde Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) tarafından başlatılan "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası kapsamında halk toplantıları ve bildiri dağıtımları sürüyor.
 
Kuzey Suriye'nin Qamişlo kentinde kampanya kapsamında ev toplantıları ve halk toplantıları düzenleyen SYPG'liler halkı devrimi daha güçlü savunmaya çağırdı. Hileliye mahallesi ile Süryani halkının yoğun yaşadığı Aşuri mahallesinde ve Girbawi köyünde halk toplantıları gerçekleştirildi.
 
Hileliye Mahalle Meclisi'nde SYPG tarafından düzenlenen halk toplantısında konuşan SYPG üyesi Muhammed Qasem, "İşgalci saldırılara karşı bu süreçte devrimimizin halkların birliği ile daha fazla güçlenmesi gerekiyor. Bütün halklar Rojava devrimi ile ortaya çıkan ve Kuzey Suriye pratiği ile gelişen bu süreçte daha fazla mücadeleyi büyütmelidir" diye konuştu.
 
Qamişlo'da geçtiğimiz günlerde Özerk Yönetim'e bağlı İç Güvenlik Güçleri ile rejim güçleri arasında yaşanan çatışmanın provokasyon olduğunu ifade eden Qasem, "Bu süreçte halkımız bu tarz provakasyonlara karşı dikkatli olmalı, kampanyamızın amaçlarından bir tanesi de benzer durumlara karşı hem devrimi savanmak hem de devrim kurumlarda halkımız yer alarak çetelere ve provokasyon yaratanlara karşı devrimi savunmalıdır" dedi.
 
Süryani Halk Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Xena Xena, "'Devrimimizi savunacağız' sloganı, Süryani, Arap, Kürt ve burada bir arada yaşadığımız bütün halklar açısından çok önemlidir. Eşitlik, özgürlük ve barış için üzerinde durmamız gereken şeyler var" diye kaydetti
 
Xena, "Bu topraklarda binlerce yıldır ortak yaşıyoruz ortak yaşamı kabul edemeyenler birçok kez katliama kalkıştı. Halklarımız bu katliamlara saldırılara beraber direndi ve kanları birbirine karıştı. Bu topraklarda özgür yaşamı inşa edebilmek ve sürdürücüsü olabilmek için bir arada devrimi savunmalı ve bunun için mücadele etmeliyiz. Bu topraklarda Kürt halkı özgürleşmedikçe Arap, Süryani, Türk ve tüm ezilen halklar özgürleşemez" diye belirtti.
 
Qamişlo Kantonu'na bağlı Girbawi köyünde gerçekleştirilen halk toplantısında ise SYPG Temsilcisi Beritan Asya konuştu. Asya, "Kuzey Suriye ve Rojava devrimimizi boğmak için başta Kürt halkı olmak üzere bütün halkları olarak son süreçte önemli bir dönemden geçiyoruz. Bugün uluslararası güçler emperyalist sömürgeci devletler ve gerici bölge devletleri özellikle Türkiye, İran ve Suriye rejimi başta olmak üzere devrimimizi boğmaya yönelik başta Kürt halkı ve diğer halkların iradesini kırmaya çalışıyorlar. Bugün Rojava'da ve Kuzey Suriye'de ortaya çıkan yaşam bütün ezilen halklara umut olmuştur. Bu umudun başka bölgelere yayılmasını istemeyenler bu devrimi boğmaya çalışıyorlar" dedi.
 
Kürt halkı özgürleşmeden Arap halklarının, Süryani halklarının özgürleşemeyeceğini vurgulayan Asya, "Hepimizin özgürlüğü birlikte mücadele etmemize bağlı. Ancak bu şekilde devrimimizi savunabiliriz. SYPG olarak bütün halkımıza çağrımız nasıl ki binlerce şehidimizin kanlarıyla bu devrimi savunduysak, bizde aynı kararlılık ve inançla bu devrimi Arap, Kürt, Süryani, Türkmen ve Çerkez halkları olarak birlikte savunabiliriz" diye konuştu.
 
Çalışmalar kapsamıda Qamişlo kentinde bir çok noktaya "Devrimimizi savunuyoruz" şiarıyla pankartlar asıldı. Bildiri dağıtımı yapıldı.