23 Nisan 2024 Salı

'Asla boyun eğmeyeceğiz'

Kadınlar İzmir'de bir kez daha İstanbul Sözleşmesi ve şiddete karşı sokaklara çıktı ve mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek istenmesi ve kadın cinayetlerine karşı, Karşıyaka'da eylem yaptı.

Tiyatro gösteriminin yapıldığı eylemde, ajitasyon konuşması yapan kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin büyütülmesi için çağrı yaptı.

Ardından açıklama yapıldı. Basın açıklamasını, Metni Müberra Ünsal ve Buse Engin okudu. 

Yapılan açıklamada, "Her gün onlarca kadın hayatlarında tahakküm kuran baba, koca, patron ya da hiç tanımadığı sokaktaki birisi tarafından ya katlediliyor ya da şiddete maruz kalıyor. Bu ülkeyi kadın mezarlığına çevirenler devletin ta kendisidir. Devlet kadınların hayatını karartanların sırtını sıvazlıyor" denildi. 

Erkek şiddeti sonucu katledilen kadınlar ve 233 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun hatırlatıldığı açıklamada, "Bu ülkede kadın kıyımları olduğu ve devletin bunu engellemek bir yana dursun aksine 3 maymunu oynadığı apaçık bir gerçek.
Kadın örgütleri olarak bu katliamlara asla sessiz kalmayacağımızı, baskılarınızın, tutuklamalarınızın, eylemlerde bize gösterdiğiniz fiziksel şiddet ve tacizin bizi durduramayacağını bir kez daha tekrar ediyoruz. Bir kadın,bir LGBTİ+ birey, sadece cinsiyetinden dolayı öldürülmeyene, tacize uğramayana dek, istismara uğrayan tek bir
çocuk kalmayana dek mücadelemizi sürdürmeye devam edecek, asla sizlere boyun eğmeyeceğiz" diye vurgulandı. 

"Yaşasın kadın dayanışması", "Kadın cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.