19 Mayıs 2024 Pazar

Arjantin-Uruguay maçına BDS'den kınama

Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi, Arjantin-Uruguay hazırlık maçının işgal altındaki Tel Aviv'de bulunan Bloomfield stadında yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi, Arjantin-Uruguay hazırlık maçının işgal altındaki Tel Aviv'de bulunan Bloomfield stadında yapılacak olmasına tepki gösterdi ve Filistin halkına yönelik katliamlar gerçekleştirmeye devam eden siyonist İsrail'in cinayetlerinin üzerini örtmeyi amaçlayan böyle bir maçı kınadığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu maçın işgal altındaki Filistin topraklarında yapılması kesin olarak her iki kulübün de spor alanındaki itibarını ve ahlakî seviyelerini düşürecek, destekçileri tüm dünyada adalet ve barıştan yana olanların nazarında bundan dolayı büyük bir prestij kaybına uğrayacaklardır. Onlar bununla İsrail işgal yönetiminin cinayetlerinden dikkatleri başka yöne çekmeyi, onun kinci yüzünü sevimli göstermeyi amaçlamaktadırlar. Bu tutumlarıyla da bütün insani değerlere ve ilkelere muhalif davranmaktadırlar."

Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi, doğacak olumsuz sonuçlardan uzak kalınması için maçın iptal edilmesi veya yerinin değiştirilmesi çağrısı yaptı.

Filistin için İsrail'e Boykot Girişimi, Arjantin takımını "İsrail"e nakletmeyi kabul etmesinden dolayı Ürdün hava yolu şirketi olan El-Urduniyye li't-Tayaran Şirketi'ni de kınadığını açıkladı. Söz konusu şirketin böyle bir şeyi yapmakla İsrail'in Filistin halkı aleyhine işlediği suçlara da ortak olduğunu dile getirdi.