23 Nisan 2024 Salı

Anne Bedriye Doku’dan kadınlara çağrı: Bu davanın peşini bırakmayalım

ESP ve SKM heyeti 4,5 aydır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun Diyarbakır’da yaşayan ailesini ziyaret etti. Kadınlara seslenen anne Doku, "Bu davanın peşini bırakmayalım" dedi. 

ESP Eş Genel Başkan yardımcısı Beycan Taşkıran, SKM MYK üyesi Satiye Ok ve ESP Diyarbakır İl Örgütü üyeleri 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesini Diyarbakır’daki evlerinde ziyaret etti. Burada aile, Gülistan'ın bulunması için dayanışma çağrısı yaptı. 

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için arama çalışmaları yeterli olmazken, soruşturmayla ilgili de hiçbir ilerleme sağlanamadı. Baş şüpheli olarak gösterilen Zaynal Abarakov ise hakkında herhangi bir işlem yapılmadan yurtdışına kaçtı. Kadın örgütleri Gülistan’ın akibetinin açıklanmasıyla ilgili aylardır mücadele yürütüyor. Aile ve kadınlar, Gülistan’ın kaybolduğu ileri sürüldüğü Uzunçayır Baraj sularının asgari bir seviyeye boşaltılmasını talep ederken, şeffaf bir soruşturmanın yürütülmesini istiyor.

'TALEPLERİMİZ YERİNE GETİRİLMEDİ'
ESP  Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Sosyalist Kadın Meclisi SKM MYK üyesi Satiye Ok’un aralarında olduğu heyet, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Doku ailesini ziyaret etti.

Yetkililere Gülistan'ın etkili bir şekilde aranması ve delillerin ortaya çıkarılması çağrısı yapan Ok, "Bizler yetkililerin çalışmalarından gördük kadın hareketi ve Gülistan'ın ailesi oyalanmaya çalışılıyor. Kadınlar olarak günlerdir videonun çözümlenmesi, barajın boşaltılması ve dudak okumasının yapılmasını istedik, ancak 138 gündür bir ileri adım görmedik" diye belirtti.

'GÜLİSTAN'I BULACAĞIZ'
"Gülistan Doku'nun peşini asla bırakmayacağız" diyen Satiye, Türkiye ve Kürdistan'da yüzlerce kadın gibi Gülistan'ın da isminin kayıp olarak geçmeyeceğini söyleyerek konuşmasının devamında şöyle dedi: "Biz bulacağımıza inanıyoruz çünkü Şule Çet davasında da bunu başardık. Şule'nin katledildiğini, günlerce süren mücadele sonucu açığa çıkardık ve katilleri yargı önüne çıkardık. Aynı şekilde Gülistan'ı da bulacağız."

'SORUMLULARIN İFADESİ ALINMADI'
Gülistan'ın annesi Bedriye Doku, yetkililerin sürekli aynı noktada arama gerçekleştirerek, kendilerin oyaladıklarını söyledi. Bedriye, "Benim kızım kimseye bir şey yapmamıştı. Yetkililerden kızımı bulmalarını ve getirmelerini istiyorum. Kızım iki gün üst üste Zaynal'ın evine gitti. Ama ne Zaynal’ın babası ne de Zaynal’ın ifadesi alınmadı. Bizim zorlamamız üzerine evlerinde ifade aldılar. Kadınlara çağrım, Gülistan'ı birlikte arayalım ve bu davanın peşini bırakmayalım. Ben her gün her dakika Gülistan'ı düşünüyorum. Barajı boşaltmaları için ne gerekiyorsa yapacağım, barajı boşaltın kızımı bulalım" sözlerini dile getirdi. 

'SORUMLULAR POLİSLERDİR'
Gülistan Doku'nun babası Halit Doku ise "Hala bir gelişme yok. Sorumlusu polisler ve Abarakov ailesidir. Aylardır bir gelişme bekledik olmadı ama  Bundan sonra susmayacağız . Kızımı her yerde aramaya devam edeceğiz" dedi.