19 Nisan 2024 Cuma

Ankara Kadın Platformu: Tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz

8 Mart eylemlerini "hedef" alan söylemlere karşı Mülkiyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen Ankara Kadın Platformu, "Bu tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz" dedi.
Ankara Kadın Platformu, 8 Mart eylemlerini "hedef" alan söylemlere karşı Mülkiyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Basın açıklamasını Ankara Kadın Platformu adına Hatice Kapusuz okudu. Bu yıl 17'cisi düzenlenen 8 Mart Gece Yürüyüşü'nin, iktidar ve taraftarları tarafından hedef gösterildiğini söyleyen Kapusuz, "Dünyanın her yerinde kutlanan, çeşitli ülkelerde kadın greviyle taçlanan 8 Mart’ta gece yürüyüşüne Türkiye'de müdahale ediliyor. Katılanlara soruşturma başlatılıyor" dedi.
 
Kapusuz, "Elimizde taşıdığımız pankartlardan, söylediğimiz şarkılara kadar haklı ve meşru mücadelemizi saptırmaktan, arkadaşlarımızı hedef göstermekten geri durmayan ana akım medya, yandaş vakıflar ve ikitidar bir linç kampanyasının peşinden gidiyor. Kanıtı olmayan iddialar üzerinden politik kazanç umuluyor" diye konuştu.
 
'TEHDİTLERLE EVİMİZE ÇEKİLECEK DEĞİLİZ'
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Maraş ve Çorum katliamlarına gönderme yapmasına tepki gösteren Kapusuz, "Öncelikle; Maraş ve Çorum katliamları insanlık suçudur. Bir devlet yetkilisi bu katliamları hatırlatarak kadınlara gözdağı veremez. Yıllardır neşemizle, sözümüzle ve hak taleplerimizle gece yürüyüşlerini gerçekleştiriyoruz. Kadınları eve kapamaya çalışan erkek egemenliğine karşı sokakları da geceleri de terk etmeyeceğimizi haykırıyoruz. Bu tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz" diye belirtti.
 
Resmen sonlanmasına rağmen yeni yasal düzende devam eden OHAL'in tüm kısıtlamaları ve haklara yönelen saldırılara karşı kadınların mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Kapusuz, "Sürekli önümüze çıkan boşanma komisyonu raporu, erken yaşta zorla evlilikler, nafaka tartışmalarıyla eşitlik mücadelesi sonucu kazandığımız haklara yönelen saldırılara karşı Türkiye'nin her yerinden kadınlar olarak mücadele ediyoruz" diye kaydetti.
 
'BİRLİKTELİĞİMİZ ERKEK EGEMEN SİSTEMDE KAYGI YARATIYOR'
 
Bu süreçlerden kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıktıklarının altını çizen Kapusuz, "Biz güçlendikçe, sokakları doldurdukça yan yana gelişimiz iktidarı korkutuyor biliyoruz. Yerel seçimlerden sonra bu alanda köklü değişiklikler yapma hazırlığının farkındayız. Birlikteliğimiz bu sebeple daha çok kaygı yaratıyor bu erkek egemen sistemde biliyoruz" dedi.
 
Hatice Kapusuz konuşmasını "Haklarımıza yönelen bu saldırılara karşı kadınlar ve LGBT+'lar olarak yan yana gelmekten, birbirimizden güç almaktan ve haklarımızı savunmaktan vazgeçmiyoruz. Yerel seçimlerden sonra karşımıza gelecek, haklarımıza saldırmayı hedefleyen her tür girişime karşı yan yana durduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" diyerek sonlandırdı.