29 Mart 2024 Cuma

Ankara Kadın Platformu HDP'yi ziyaret etti

Ankara Kadın Platformu, gözaltı saldırısına karşı HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Ankara Kadın Platformu, HDP'ye yönelik gözaltı saldırısına karşı dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. 

HDP Genel Merkezi'ni ziyaret eden platform üyelerini HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcüsü Ebru Günay ile kadın milletvekilleri ve Kadın Koordinasyon üyeleri karşıladı.

Yapılan görüşmede; kadın dayanışmasının önemine vurgu yapılarak bu dayanışmanın büyütülmesi gerektiği dile getirildi.

UÇER: FAŞİZMİ BİTİRECEK OLAN BİZ KADINLARIZ
Ankara Kadın Platformu’ndan Buse Uçer, faşizmin arttığı böylesi bir dönemde saldırıların şaşırtmadığını belirterek, "Kadın düşmanı politikalar herkesi etkiliyor. Gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Böylesi süreçlerde birbirimize tutunarak ayakta kalıyoruz. Faşizmi bitirecek olan yine biz kadınlarız" diyerek HDP’li kadınların yanından olduklarını söyledi.

'DEVLET BİR SUÇ ÖRGÜTÜ HALİNE GELMİŞTİR'
Platform üyesi Aysun Gençtanır da, AKP’nin pandemi sürecinde her şeyi fırsata çevirdiğini belirterek, "İstanbul Sözleşmesi’ne saldırdılar. Bu saldırı, doğrudan rejimle alakalıdır. Polisi ve yargısıyla devlet bir suç örgütü haline gelmiştir. Bizler bunu her eylemde dile getiriyoruz. Bizim yaşamlarımızı gasp etmek aynı zamanda memleketin gaspı anlamına gelmekte. Bizler de bu saldırılara karşı kadın dayanışmasını işletmeye çalışıyoruz. HDP’li kadınlara yapılan saldırı da kendi tabanını konsolide etme çabasıdır" diyerek, saldırılar karşısında kadın birlikteliğine vurgu yaptı.

BAŞARAN: DAYANIŞMANIZ BİZE GÜÇ VERİYOR
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da, HDP’ye yapılan saldırının kadın mücadelesine yapıldığının altını çizerek, "Bu saldırı, HDP’nin eşit temsiliyet ilkesi ve eşbaşkanlık sistemine bir saldırıdır. Gözaltındaki arkadaşlarımız da farklı kimliklerden olan arkadaşlarımız. Bu durum, aslında HDP’nin farklılığını ortaya koyuyor" diyerek dayanışmanın kendilerine güç verdiğini söyledi.

BULDAN: BU SÜREÇLERİ KURTARACAK OLAN KADINLARDIR
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, kadınlara dayanışma ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, "Ziyaretinizden güç aldık. Kadın dayanışması mesajını bu fotoğrafla vermiş olduk. Bu saldırılar; Kürtlerin, kadınların ilk defa karşılaştıkları saldırılar değil. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP’nin siyasi darbelerinin başka bir darbesidir. Bu darbelere her gün yenileri ekleniyor. Saldırı, aslında HDP’ye değil, topyekun Türkiye halklarına yapılan saldırı. Saldırı, aynı zamanda AKP’nin yönetememe krizinin bir parçasıdır" dedi.

Dayanışmanın kendilerine moral verdiğini dile getiren Buldan, "Türkiye’nin farklı kesimlerinden dayanışma mesajları aldık. Bu da demokrasi ittifakının büyüdüğünü gösteriyor. Bugün de Türkiye’yi kurtaracak olan demokrasi ittifakıdır. Biz kadınlara da büyük sorumlulukla düşüyor. Saldırılar karşısında ses çıkarmayı büyütmeliyiz. Bu süreçleri kurtaracak olan kadınlardır. AKP’ye bir kez daha mesaj vermeliyiz, hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.