19 Nisan 2024 Cuma

Almanya'da MLKP'nin 24. yılı kutlandı

Almanya'nın Stuttgart ve Mannheim kentlerinde Dersim'de şehit düşen MLKP, BÖG ve PKK gerillaları anıldı, MLKP'nin 24. yılı kutlandı.
Almanya'nın Stuttgart ve Mannheim kentlerinde Dersim'de şehit düşen MLKP, BÖG ve PKK gerillaları anıldı, MLKP'nin 24. yılı kutlandı.
 
STUTTGART
 
MLKP'nin 24. yılı Almanya'nın Stuttgart kentinde coşkuyla kutlandı. İrfan Gerçek anmayla birleştirilen etkinlik, Koma Robend'in seslendirdiği devrimci ezgilerle son buldu.
 
İRFAN GERÇEK ANILDI
 
Kutlama öncesi geçtiğimiz günlerde Dersim'de ölümsüzleşen MLKP/FESK gerilla komutanı İrfan Gerçek anıldı. Gerçek'in sicil kayıt görüntülerinin sinevizyon olarak yansıtıldığı anmada, MLKP Kürdistan'ın açıklaması okundu. Açıklamada İrfan Gerçek'in devrimci mücadelesine ilişkin bilgiler aktarılırken, faşizme ve sömürgeciliğe karşı hesap sorma bilinciyle yönünü politik askeri cepheye döndüğü, mücadele tarihi boyunca mutlu ve umutlu bir devrimci olarak öne çıktığının altı çizildi.
 
Anma programından sonra MLKP'nin 24. yılının kutlandığı etkinliğe geçildi. İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümü, MLKP adına yapılan konuşmayla başladı. Konuşmasına İrfan Gerçek'i anarak ve konukları selamlayarak başlayan MLKP temsilcisi, MLKP'nin 24 yıllık mücadelesinin anlam ve önemi üzerine sunumlar gerçekleştirdi. 10 Eylül 1994 tarihinde, esasında 4 örgütün birleşmesiyle kurulan MLKP'nin, o gün bugündür Türkiye ve Kürdistan'daki birçok önemli mücadelelerde kendisini var ettiğini ve görünür kıldığının altını çizdi. MLKP'nin kuruluşunun bir birlik ve zihniyet devrimi olduğunu ifade eden temsilci, MLKP isminin sıçramalı gelişmelerle anıldığını belirtti.
 
"Kendi silüetini Gazi ayaklanmasında gösteren MLKP, Gezi direnişi, Kobanê Serhıldanı, Rojava devriminin savunulması gibi birçok alanda devrimci iddiasına uygun bir pratik içerisinde oldu" diyen temsilci, devrim için yola çıkan her devrimci ve komünist partilerde olduğu gibi, MLKP'nin de bu değerleri yaratmasında şehitlerin önemli rolünün olduğunu vurguladı. Erdal Balcı'dan başlayarak, MLKP'nin Hasan Ocak'ların, Süleyman Yeterlerin, Hüseyin Demircioğluların, kadın devriminin öncüsü Yeliz Erbay, Şirin Öter, Sibel Bulut, İvana Hoffmann, Ayşe Deniz Karacagillerin partisi olduğunu belirtti. Bölgesel devrimi savunan MLKP'nin bugün Rojava'da devrimi koruma ve geliştirmek için devrimin ilk başladığı dönemden itibaren o coğrafyada bulunduğu, Rakka, Kobanê, Serekaniye, Şengal, Efrin direnişlerinde aktif yer aldığı belirtildi. İrfan Gerçeklerin gösterdiği yoldan ilerleyeceklerinin vurgusunu yapan temsilci, katılımcıları selamlayarak sözlerini noktaladı.
 
MLKP adına yapılan konuşmanın ardından MLKP tarihinden kesitler, son dönemdeki önemli siyasal gelişmeler ve MLKP'nin bu gelişmelerde oynadığı rolü sergileyen sinevizyon gösterimiyle kutlama devam etti. Sinevizyon sonrası salondaki katılımcılara söz verildi. Kürt özgürlük hareketi temsilcisi, MKP temsilcisi ve Partizan temsilcisi yaptıkları konuşmalarla MLKP'nin 24. yılını kutladı, başarılar diledi.
 
MLKP SÖZ VE EYLEM TUTARLILIĞIDIR
 
Kürt özgürlük hareketi adına yapılan konuşmada MLKP'nin gerçekleştirdiği birliğin anlam ve öneminin tam olarak kavranmadığı, Kürdistan ve Türkiye halklarının mücadele birliğini ortaya çıkartmada söz ve eylem tutarlılığına sahip MLKP'nin, gelecekte daha kitlesel bir parti olarak gelişeceğine inandığının altını çizdi. Birleşik mücadelede MLKP'nin samimiyetini gördüklerini belirten temsilci, MLKP'nin edindiği saygınlığın hak edilmiş bir saygınlık olduğunu vurguladı.
 
Konuşmaların ardından etkinliğin ikinci bölümüne geçildi. İkinci bölümde devrimci ezgilerini seslendiren Koma Robend, etkinlikte bulunmaktan onur duyduklarını ifade etti.
 
MANNHEİM
 
MLKP'nin 24 kuruluş yılı Almanya'nın Mannheim kentinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik Dersim'de yaşamını yitiren MLKP/FESK gerilla komutanı İrfan Gerçek, BÖG gerillası Mehmet Ali Kasırga ve HPG komutanı Atakan Mahir anıldı.
 
Anmada MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin komünistlerin birlik devriminin bir ürünü olduğu, Gazi ayaklanmasında, kayıplar mücadelesinde, Rojava devriminde verdiği mücadeleye değinildi.
 
KGÖ adına yapılan konuşmada ise MLKP'nin 24. yılı selamlandı. Devrim mücadelesinde Şengül Boran, İvana Hoffman, Özgür Evrim Göçen'in bayrağını taşıyacaklarının altı çizildi.
 
Devrimci Parti adına yapılan konuşmada da birleşik devrimin önemine değinilirken MLKP'nin kuruluşunu kutladı. Konuşmada, Dersim'de şehit düşen savaşçıları andı.