8 Mayıs 2024 Çarşamba

Almanya SKB: İstismara karşı susma, çocukların sesi ol

Almanya SKB, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşanan çocuğa yönelik cinsel istismara dikkat çekti. Devletlerin, istismarın üzerini kapattığı ve gerekli önlemleri almadığı için istismarın arttığına dikkat çeken SKB, mücadele çağrısı yaptı.

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) çocuk istismarına karşı mücadele çağrısı yaptı. 

Sık sık çocuğa yönelik şiddet, tecavüz ile gündeme gelen Almanya’nın Münster kentinde en az üç çocuğun örgütlü ve sistematik olarak 11 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını belirten SKB, çocukların internet üzerinden pazarlandığını söyledi. 

Cinsel istismarda bulananların bir kısmının tutuklandığı, bir kısmının ise hala gözaltında tutulduğu kaydedilen açıklamada, Avrupa ülkelerinde çocuk pornografisi, aile ve yakın çevreler içinde cinsel şiddet, çocuk tüccarlığının en çok yaşanan çocuğa yönelik şiddet biçimleri olduğuna dikkat çekildi. Devletin, erkek yatılı okulları ve kiliselerde yaşanan çocuk istismarının üzerini örttüğünü kaydeden SKB, caydırıcı ceza ve güvenlik önlemleri alınmadığı için istismarın arttığına işaret etti.

Erkek egemen kapitalist sistemin gücünü, "güçsüz bırakılan" kadın ve çocukların üzerinde sistematik şiddet olarak gösterdiğini kaydeden SKB, şunları söyledi: "Umutlarını, hayallerini koruyamadığımız çocuklarımız bu sistemde kayıp ediliyor. Bu nedenle Sosyalist Kadınlar Birliği olarak herkesi insanlık suçu olan çocuk istismarına karşı her yerde sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

"İlk olarak cinsel şiddete uğrayan çocukların güvenlik, sağlık olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanmalı, suçluların en ağır bir şekilde yargılanmaları talep edilmeli ve bu davanın takipçileri olmaya çağırıyoruz. Kadın ve çocuklara yönelik her türlü şiddeti her yerde teşhir etmeye, örgütlenerek mücadeleye çağırıyoruz."