23 Nisan 2024 Salı

Akademisyen Ceren Damar Şenel davasında gerekçeli karar

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'e verilen ağırlaştırılmış hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanık Hikmet'in, yargılama sürecindeki davranışları ve suç işleme konusundaki eğilimi nedeniyle cezada indirim yapılmadığı açıklandı.

Akademisyen Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2 Ocak 2019 tarihinde akademisyen Şenel'i katleden öğrenci Hasan İsmail Hikmet'e "kamu görevini yerine getirdiği bir kişiyi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Şubat'ta görülen karar duruşmasında verilen hapis cezasının gerekçeli kararında mahkeme heyeti, sanığın ve sanık avukatının savunmasına "başkaca araştırma veya soruşturmaya lüzum kalmaksızın itibar edilmediğini" belirtti.

Kararda, "sanığın fiilden sonraki ve mahkememizce yapılan yargılama sürecindeki davranışları, suç işleme konusundaki eğilimi maktuleyi sırtından 2 kez vurduktan sonra 9'u öldürücü 17 kez bıçaklaması, olay yerinden kaçması, olayın işleniş içimi ve vahameti" gerekçesiyle haklarında indirim yapılmadığı anlatıldı.

Öte yandan, davada sanığa "kamu görevini yerine getirdiği bir kişiyi öldürme" suçundan ceza verildiğine dikkat çeken Ceren Damar'ın aile avukatı Çetin Arslan, sanığın "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan da cezalandırılması için kararı istinaf mahkemesine götüreceklerini duyurmuştu.