23 Nisan 2024 Salı

Ağrı'daki istismar dosyasına gizlilik kararı getirildi

Ağrı'da çocuğa yönelik istismarda bulunan Nizamettin Şahin'in dosyasına gizlilik kararı getirildi. Açıklama yapan avukatlar iddianamenin en kısa zamanda hazırlanmasını isterken, ailenin istismarad bulunan Şahin'in yakınlarının baskısına maruz kaldığını kaydetti.

Ağrı'da Nizamettin Şahin'in cinsel istismarına uğrayan on yaşındaki çocuğun ailesi ve savcılıkla görüşmek için Ağrı'ya gelen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları, dosyaya gizlilik kararı getirildiğini öğrendi. 

Şahin, 17 Temmuz'da bir çocuğağ cinsel istismar uygulamış, çocuk çığlık atması üzerine etrafta bulunanlar Şahin'i polise teslim etmiş ve Şahin çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Geçen günlerde aile seslerini kamuoyuna duyurabilmek adına çocuklarının görüntülerini sosyal medyada paylaşmış ve dayanışma beklediklerini belirtmişti. Bunun üzerine Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları Hande Gündoğdu ve Ayten Marmara dosyayı üstelendi. Avukatlar kente gelerek incelemelerde bulundu. Aile ile yapılan görüşmelerin ardından avukat Hande Gündoğdu Ağrı Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'İSTİSMAR SUÇU KESİN'
Soruşturma aşamasında olan dosyaya vekaletnamelerini sunduklarını belirten Hande Gündoğdu, şu bilgileri paylaştı: "Dosyada mağdur çocuğun korunma amacıyla dosyada gizlilik kararı var. Ancak mağdur ailesi tarafından gizlilik kararına itiraz edilmiş durumda. Zira dosyaya giren bir dizi kamera görüntüsü var. Daha önce yapılan haberlerde de, kamera görüntülerinden söz edilmişti. Olayın kamuoyuna taşınması mağdur çocuğun yüzü filtrelenerek ailesi tarafından çekilen ve yardım çağrısıydı. Her ne kadar mağdur çocuk 13 yaşında olarak yansıtılmışsa da çocuk 10 yaşında. Şüpheli şuan tutuklu, görgü tanıklarının ifadesi, çocuğun ifadesi tarafımızca incelendi ve ortada bir istismar suçunun olduğu kanımızca kesin. Kısa sürede iddianamenin hazırlanmasını umuyoruz. Aile, şüpheli ve yakınları tarafından hem hukuki, hem psikolojik, hem de fiziki bir baskı altına alınmaya çabalanmış."