29 Mart 2024 Cuma

Adil Demirci'ye destek eylemi: Almanya, Türkiye'ye karşı tutum alsın

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Adil Demirci'ye özgülük eyleminde Alman Dışişleri Bakanlığına; Türkiye'de basın ve düşünce özgürlüğünü yasaklayan anlayışa karşı tutum alınması çağrısı yapıldı.
Adil Demirci'ye özgürlük eylemleri Almanya'nın Köln kentinde devam ediyor. 20. eylemde, Demirci'nin derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
WDR televizyonu önünde gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması yapıldı. Adil Demirci'nin 5 aydır tutuklu olduğu hatırlatılan açıklamada, "Türkiye'de 49 Alman vatandaşı AKP hükümeti tarafından ya tutuklanmış ya da Türkiye'den çıkış yasağı konulmuş bulunmaktadır. Ama buna rağmen Alman devleti diktatör Erdogan'ı Almanya'ya davet etmiş kendi vatandaşlarının tutukluluk hallerine müdahele etmememektedir" diye kaydedildi.
 
Türkiye'de ifade özgürlüğünün olmadığı, özgür basınının tehdit altında yayın yaptığı, iktidara en ufak bir eleştiriyle basının kapatıldığını ve gazetecilerin tutuklandığı vurgulanan açıklamada, "Bugün Türkiye'de bir kısmı tutuklu bir kısmının da yurt dışı yasağı olan toplam 87 Alman vatandaşı AKP iktidarı tarafında rehin tutulmaktadır. Bunlardan 30 kişinin pasaportuna el konulmuştur. Ve bir çoğunun iddianamesi dahi hazırlanmamış. Ne zaman mahkemeye çıkacakları da belirsiz" diye belirtildi.
 
Katılımın yoğun olduğu eylemde eylem komitesi adına yapılan konuşmada, Alman Dışişleri Bakanlığına; Türkiye'de basın ve düşünce özgürlüğünü yasaklayan anlayışa karşı tutum alınması çağrısı yapıldı.